Vilfred Zaha (Reuters)
Vilfred Zaha (Reuters)

Saudijci mame Zahu sa čistih 10.000.000 evra godišnje, Palas obara klupski rekord da ga zadrži

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.03.23. | 18:51

Orlovi spremni da ponude preko 220.000 evra nedeljno da zadrže klupsku legendu na Selherst parku

Devetu sezonu zaredom Vilfred Zaha igra Premijer ligu sa Kristal Palasom. Neki će reći da je od sredine prošle decenije do danas propustio sijaset prilika da ode sa Selherst parka, unapredi karijeru i zaigra za kvalitetniji klub sa ambicijama većim od premijerligaškog proseka. Drugi će tvrditi da je skoro deceniju tu gde jeste zbog nedostatka konstantnosti i da jednostavno nije za bolje, a kako je ušao u četvrtu deceniju života, krilni napadač nalazi se na raskrsnici karijere.

Ugovor mu ističe na leto i otvara se mogućnost da prvi put u karijeri napusti ostrvski fudbal. Za sada nema indicija u kojem će pravcu krenuti, ne govori se preterano o interesovanju klubova iz liga petice, ali na Bliskom istoku su spremni da se dobrano isprse kako bi ulovili zvezdu Palasa. Al Itihad je spreman da ponudi reprezentativcu Obale Slonovače nešto više od 10.000.000 evra godišnje i to čisto, dakle sa već odbijenim porezom.

Izabrane vesti

A Kristal Palas neće ostati nedorečen i spreman je da obori klupski rekord u visini plate. Orlovi će pokušati da zadrže Zahu na Selherst parku sa nešto više od 220.000 evra nedeljno, što je blizu 12.000.000 evra na godišnjem nivou. Ali reč je o bruto zaradi. Deo koji bi Zaha dobio na račun ne bi bio veći od 7.000.000.

Dakle, prilika za nekadašnjeg fudbalera Mančester Junajteda da se u završnoj trećini karijere debelo naplati, ili da ostane i nastavi da se kreće putem jedne od većih legendi kluba. Zaha već ima 452 nastupa, 89 golova i 76 asistencija za Kristal Palas. Više utakmica za londonski klub odigrali su samo Teri Long (480) i Džim Kenon (660), fudableri koji su terali loptu još dok nije ustanovljena Premijer liga kakvu poznajemo poslednjih tridesetak godina.

Pišu pojedini engleski mediji da situaciju sa Zahom prati Milan. Igranje u Ligi šampiona moglo bi bude argument u ubeđivanju 30-godišnjaka gde da nastavi karijeru, pitanje je ipak, da li jači od novca.

Podsetimo da je Zaha godinama unazad bio na meti klubova iz engleske velike šestorke. Palas je odbio brojne ponude, konkretno Arsenalovu 2019. godine, interesovali su se i Čelsi i Totenhem.


tagovi

Vilfred ZahaKristal PalasAl Itihad

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara