Razvan Lučesku i Vladan Milojević (©AFP, ©Reuters)
Razvan Lučesku i Vladan Milojević (©AFP, ©Reuters)

Saudijska trka Al Hilala i Al Ahlija

Vreme čitanja: 3min | pet. 08.01.21. | 09:38

Razvan Lučesku i Vladan Milojević vode veliku bitku za prvaka

Trećina šampionata Saudijske Arabije je završena i već sada je jasno da nas očekuje daleko uzbudljivija šampionska trka nego lani. Al Hilal je lider sa dva boda prednosti u odnosu na Al Ahli, ali je sa dva vezana remija propustio priliku da stekne veći suficit u odnosu na najbližeg pratioca, koji je u prošloj rundi neočekivano poražen kod kuće.

Otuda su glavnim kandidatima na presto današnji susreti u okviru 12. kola prvenstva vrlo važni, kako bi zadržali siguran kurs. Al Hilal gostuje Al Batinu (13.20), dok Al Ahli ide na noge Al Kadisiji (15.40) i čeka ga teži zadatak nego lidera. Al Hilal ima posla sa rivalom koji je na pragu zone ispadanja. Al Batin je nanizao tri poraza i posle dobrog starta brzopotezno skliznuo ka ugroženima. Slavio je samo jednom na sedam prethodnih duela i teško da može da se nada izlasku iz krize u sudaru sa braniocem titule.

Izabrane vesti

Još zanimljivije, Al Batin nikada nije pobedio Al Hilal u dosadašnjih šest odmeravanja snaga, a svaki put bi od njega primio najmanje dva gola. Garant za nastavak ove serije mogla bi da bude forma Bafetimbija Gomisa, koji je sa pet pogodaka i četiri asistencije prva violina ekipe Razvana Lučeskua. Kada se na sve ovo doda da Gomis uz sebe ima saigrače poput Andrea Karilja, Sebastijana Đovinka i Lusijana Vijeta, onda je jasno zašto se Al Batinu ne piše dobro.

Pred izabranicima Vladana Milojevića je delikatniji zadatak. Rival je ekipa koja nema tako zvučna imena u svom sastavu, ali je i te kako umela da napravi problem Al Ahliju u prošlosti. Dve pobede na sedam minulih dvoboja sa timom iz Džede su uspeh kakvim mnogi u ligi ne mogu da se pohvale. Ipak, Kadisija je trenutno osvojila tek bod na protekla tri meča, pošto je izgubila od Al Hilal i Al Itifaka, dok je u prošlom kolu izborila remi na gostovanju Al Raedu.

Trener Al Ahlija Milojević prethodnih sedmica nalazio se u jeku spekulacija da bi mogao da postane selektor reprezentacije Srbije, ali ih je on u nedavnoj izjavi za RTS prekinuo.

"Utisci o Saudijskoj Arabiji su fenomenalni od trenutka kada sam došao. S obzirom na to da ustvari nisam poznavao kulturu ovih ljudi, mogu da kažem da sam prijatno iznenađen. U klubu sam koji ima veliki broj navijača. Prošlo je skoro godinu dana i u ovom trenutku kockice počinju da se slažu. Igrači prihvataju moje zahteve... Najvažnije mi je da upoznam njihove ličnosti, kao ljude i kao fudbalere. Što se Orlova tiče, vezan sam ugovorom sa Al Ahlijem. Bilo bi nepravedno bilo šta reći. Dakle, moj ugovor ionako ističe u junu. Videćemo, nikad se ne zna u fudbalu. Zašto ne bih bio selektor u budućnosti", istakao je Milojević za RTS.

Tradicija kaže da je Al Ahli postigao barem jedan gola na 13 prethodnih gostovanja Al Kadisiji, a sastav iz Džede je u ovoj kampanji relativno efikasan, sa najmanje dva postignuta pogotka u šest od minulih osam rundi. Prednjači Sirijac Omar al Soma sa šest golova, a veliki doprinos pružaju Marko Marin, Samuel Ovusu, Ljubomir Fejsa i Aleksandru Mitrica.

SAUDIJSKA ARABIJA - 12. KOLO

Četvrtak

Abha - Al Fajsali 1:0 (0:0)

Al Vahda - Al Fateh 0:0

Petak

13.20: (8,50) Al Batin (4,50) Al Hilal (1,35)

15.40: (3,30) Al Kadisija (3,30) Al Ahli (2,10)

17.55: (1,40) Al Nasr (4,30) Al Ain (7,50)

Subota

13.30: (2,05) Al Tavon (3,25) Al Raed (3,50)

15.55: (2,00) Al Šabab (3,45) Al Itifak (3,45)

17.55: (1,60) Al Itihad (3,70) Damak (5,40)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Razvan LučeskuVladan MilojevićAl HilalAl Ahli DžedaSaudijska Arabija 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara