Saudijski prinčevi videli kraljevsku predstavu! Atletiku se osvetilo što nije igrao "čolovski"

Vreme čitanja: 3min | sre. 10.01.24. | 22:42

Fantastično polufinale Superkupa Španije i pobeda Kraljevskog kluba od 5:3

Rijad i Saudijska Arabija su dobili ono što su tražili - spektakl i goleadu kakva dugo nije viđena u Madrilenjo derbiju. Real Madrid je u polufinalu Superkupa Španije dva puta morao da juri prednost Atletika, ali je na kraju uspeo da preokrene rezultat na krilima Danijela Karvahala i slavi posle produžetaka sa 5:3!

Desni bek Kraljevskog kluba je prvo pogotkom u 85. minutu doneo sastavu Karla Ančelotija dodatnih 30 minuta igre, da bi posle njegovog centaršuta u 116. minutu Stefan Savić pogodio sopstvenu mrežu. Konačan rezultat je posle kontranapada u 120. minutu postavio Braim Dijaz, pogodivši praznu mrežu gola koji je prethodno napustio Jan Oblak.

Izabrane vesti

Sve pre toga je jednostavno bilo spektakularno, a posle svega viđenog može se reći da se Jorgandžijama osvetilo to što nisu odigrali "čolovski". Otvorena borba im je dva puta donosila prednost, ali na kraju to nije bilo dovoljno za prolaz u veliko finale koje će igrati Real Madrid.

Putovanje u Rijad nije previše radovalo igrače dva tima, ali ih je samo igranje van Madrida očigledno potpuno rasteretilo, pa su odigrali utakmicu van svagog šablona i očekivanja. Na gol više, uz mnogo jurnjave na obe strane, a ogromnu zaslugu za to imao je rani pogodak Marija Ermosa u šestom minutu utakmice.

Nadahnuti Antoan Grizman je bio neuhvatljiv za protivničku odbranu. Prvo je u šestom minutu perfektno iz kornera pogodio svog defanzivca, da bi u 37. minutu sjajnim driblingom ostavio Modrića na zemlji, a onda udarcem sa ivice kaznenog prostora ušao u istoriju Jorgandžija i zvanično prestigao Luisa Aragonesa na čelu liste najboljih strelaca u istoriji kluba.

Francuz je očigledno bio inspirisan ovim trenutkom, pa je prosto plesao po terenu i nosio svoju ekipu tokom čitave utakmice.

Ipak, Real ne bi bio Real, a da u ovakvim trenucima ne reaguje na pravi način. Madriđani ne samo da su izjednačili već u 20. minutu, kada je Ridiger prilikom krunisao odličan centaršut Belingema iz kornera, već su u devet minuta kasnije stigli i do preokreta. Karvahal je sa desnog boka poslao upotrebljiv centaršut po zemlji za Mendija, a ovaj dovoljno zakačio loptu da postane neodbranjiva za Jana Oblaka.

Atletiko je uspeo da izjednači preko Grizmana, ali i da ponovo povede u 78. minutu. Tada je podbacio Kepa Arizabalaga, koji nije uspeo da uhvati loptu iznad glave Alvara Morate, posle čega se lopta odbila od Ridigera i lobovala golmana Kraljevskog kluba.

Do tog trenutka ekipe su potpuno usporile ritam, što se donekle moglo i očekivati nakon velikih uzbuđenja u prvom poluvremenu, ali je sama završnica protekla u žestokim naletima ekipe Karla Ančelotija. Igrači Reala su ponovo pokazali snagu karaktera, opkolili su gol Jorgandžija i žestoko napali, pa je već u 85. minutu bilo 3:3. Džud Belingem je u toj akciji dva puta izblokiran, ali je na kraju lopta došla do Karvahala, koji ju je iz srca kaznenog prostora poslao pravo u rašlje Oblakovog gola.

U produžecima nije bilo velikih prilika sve do same završnice, ali je Real nagrađen za to što je imao potpunu inicijativu, držao kontrolu igre u svojim rukama i na kraju iskoristio priliku koja mu se ukazala da stigne do pobede. Neumorni Karvahal je probio po desnoj strani u 116. minutu, gađao Hoselua, koji je promašio loptu, a na nju naleteo Savić i nehotično je poslao u sopstvenu mrežu. Hoselu je deset minuta ranije zamenio Vinisijusa Žuniora, što u prvom momentu možda nije bilo logično, ali se pokazalo kao ključni potez Karla Ančelotija, pošto je upravo on asistirao Braimu Dijazu kod postavljanja konačnog rezultata utakmice.

Kraljevski klub će u nedeljnom finalu igrati sa pobednikom sutrašnjeg okršaja između Barselone i Osasune, što znači da bi saudijska publika za tri dana vrlo lako mogla da uživa u spektakularnom El Klasiku.

SUPERKUP ŠPANIJE - POLUFINALE (RIJAD)

Sreda

Real Madrid - Atletiko Madrid 5:3 (3:3, 2:2)

/Ridiger 20, Mendi 29, Karvahal 85, Savić 116ag, Dijaz 102+2 - Ermoso 6, Grizman 37, Ridiger 78ag/

Četvrtak

20.00: (1,40) Barselona (5,30) Osasuna (8,00)




tagovi

Antoan GrizmanKarlos KarvahalSuperkup ŠpanijeDijego SimeoneKarlo Anćeloti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara