Ništa od Vengerovog predloga, pravilo o ofsajdu ostaje nepromenjeno

Vreme čitanja: 1min | sre. 19.02.20. | 17:29

Barem tako tvrdi šef odbora Međunarodne fudbalske asocijacije

Arsen Venger je danas govorio o nameri da promeni pravilo ofsajda i nije dugo čekao na odgovor iz odbora Međunarodne fudbalske asocijacije. Ipak, ništa neće biti od toga. Pravila ostaju kakva su trenutno na snazi po ovom pitanju.

Lukas Brud, šef odbora izjavio je da promena zakona nije opcija i da će trenutno pravilo da ostane na snazi i pred Evropsko prvenstvo.
Njegov predlog nema odobrenje za ulazak u pravila igre. Ne sudimo o predlogu, možda bi bio dobar, ali on nije za odobrenje i glasanje kao konkretan predlog koji bi ušao u pravilnik. Arsen Venger je vrlo obrazovan i iskusan fudbalski stručnjak tako da svakako pozdravljamo njegove ideje, ali o ovom predlogu nismo raspravljali i ne možemo da odobrimo nešto o čemu nismo ni razgovarali”, izjavio je Brud.

Izabrane vesti

Da podsetimo koja je bila Vengerova namera. 
Igrač ne treba da bude u ofsajdu ukoliko je bilo koji deo tela kojim može da postigne gol u liniji sa poslednjim odbrambenim igračem, čak i ako su ostali delovi tela napadača ispred. To će konačno izbaciti milimetarske odluke i deliće napadača koji se su se našli ispred defanzivne linije”, rekao je Venger u nadi da će haos sa VAR-om konačno prestati.

Ali od tog posla izgleda ništa...

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara