Dejan Savićević u društvu Dragana Stojkovića Piksija (©FSS)
Dejan Savićević u društvu Dragana Stojkovića Piksija (©FSS)

Savićević podržao Piksija: I mi smo 1998. ispustili dva gola prednosti, pa pobedili SAD i prošli dalje

Vreme čitanja: 3min | uto. 29.11.22. | 14:40

“Igrajte za ove ljude koji su prevalili na hiljade kilometara i potrošili gomile novca da bi došli u Katar i bodrili reprezentaciju”, kaže legendarni reprezentativac

Dve legende fudbala, dva istinska prijatelja. Dejan Savićević nije propustio priliku da ga potvrdi i u praksi, pa je posetio Dragana Stojkovića Piksija da mu pruži podršku i u teškom trenutku, uoči “biti ili ne biti” utakmice sa Švajcarskom u kojoj će Srbija igrati za osminu finala Svetskog prvenstva.

Podseća Savićević da je i generacija koja je 1998. godine, sa njim i Piksijem u timu, ispustila pobedu nad Nemačkom, pa je ostala upamćena kao poslednja koja je prošla grupnu fazu.

Izabrane vesti

Prokockali smo dva gola prednosti, ali smo digli glave i pobedom protiv SAD otišli u drugi krug. Ništa nije izgubljeno, znalo se i pre turnira da će direktan duel sa Švajcarskom najverovatnije odlučivati o drugom mestu u grupi. Imao bih samo jednu poruku za igrače Srbije: Neka u petak uveče igraju za ove ljude koji su prevalili na hiljade kilometara i potrošili gomile novca da bi došli u Katar i bodrili reprezentaciju. Pričao sam malopre sa Piksijem i Dikom, impresioniran sam podrškom sa tribina. Navijači su došli iz Australije, Kanade, Amerike… iz svih gradova Srbije. Ako ništa drugo, bar zbog njih, treba da izvuku poslednji atom snage i da pobede Švajcarsku“, kaže Savićević za sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Hrabri Savićevića to što selektor Orlova ne izgleda previše zabrinuto.

Piksi mi deluje dobro i pozitivno, nije neraspoložen i to je veoma važno. Svestan je i on situacije u kojoj se našao tokom utakmice sa Kamerunom. Imao je druge planove, razmišljao o drugim izmenama… Ali to su nepredviđene okolnosti. Javi se jedan štoper, traži izmenu, posle toga i drugi… Sve se poremetilo. Izlazak malog Pavlovića bio je nenadoknadiv gubitak. Momak je jak u skoku, snažan u duelu, fenomenalan u postavci odbrane. Naravno, nisu krivi ni momci koji su ušli, ali mnogo je nezgodno kada na utakmici Svetskog prvenstva tri igrača iz prinudnih razloga prvi put stanu zajedno u poslednju liniju“.

Na kraju i Savićević ističe ono što je Piksi više puta govorio - povrede su u značajnoj meri uticale na igru Orlova u Kataru.

Nadao sam se i verovao da će ovaj specifičan termin Svetskog prvenstva ići na ruku igračima i da će njihova forma biti na mnogo višem nivou nego na kraju nacionalnih šampionata. Ali sam se prevario. Sve je pošlo kako ne treba još od okupljanja i prvog dana priprema za odlazak u Katar. Ko je mogao da pretpostavi da će udarne igle reprezentacije, momci na kojima se bazira igra srpskog tima, biti u tako lošoj zdravstvenoj situaciji?”, pita se legendarni Dejo.

To je prošlost, budućnost je – Švajcarska.

Daleko je jača u defanzivi nego u ofanzivi. Teško im je probiti bedem, ali Srbija ima veliki broj kvalitetnih fudbalera koji mogu da reše pitanje pobednika. Veoma je važno da budu strpljivi, da ne gube koncentraciju i siguran sam da će postići taj jedan gol koji će da ih odvede u osminu finala“, završava Savićević.



tagovi

Dejan SavićevićDragan Stojković Piksifudbalska reprezentacija SrbijeKatar2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara