(© AFP)
(© AFP)

Savo Milošević ostaje selektor BiH: Ono što mi možemo da ponudimo vrhunski treneri ne bi prihvatili

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.11.23. | 20:38

Počinju pripreme za martovski baraž

U januaru Faruk Hadžibegić, u junu Meho Kodro, u septembru Savo Milošević... Kako posluje Fudbalski savez Bosne i Hercegovine razumljiva je briga tamošnjih ljubitelja fudbala hoće li posle neuspešnog kvalifikacionog ciklusa doći do još jedne rokade na klupi.

Ako je verovati čelnicima – neće. Milošević će ostati glavnokomandujući i predvodiće Zmajeva u martovskom baražu, izborenom kroz prethodno izdanje Lige nacija, u kome će imati šansu da se domognu Nemačke.

Izabrane vesti

Sa selektorom Miloševićem je dogovoren posao u trenutku kad su kvalifikacije već bile izgubljene, došao je na izgubljeno, preostale utakmice poslužile su kao priprema za baraž u martu. Samim tim, nije bilo niti ima razloga da se bilo šta mijenja i remeti pose završetka kvalifikacija. Milošević će ostati selektor, dogovor je da uigra i pripremi ekipu za mart. Nadam se da ćemo tada biti u najboljem mogućem sastavu“, istakao je za raport.ba Faud Čolpa, član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH.

Iako su pojedini mediji licitirali raznim imenima, uključujući i Nenada Bjelicu, bivšeg trenera Hajduka, Savo će ostati na poziciji i biti u prilici da vodi mečeve baraža u kome je Bosna i Hercegovina osigurala učešće zahvaljujući učinku bugarskog stratga Ivajla Peteva.

Loše smo ušli u kvalifikacije, a kad krene loše neminovno kje da se prave u brzini greške. Tako bih tumačio i selektorske promene, uz limitirajući faktor novca. Ono što možemo da ponudimo potencijalnom selektoru je daleko manje od onog što bi vrhunski treneri prihvatili. Ipak, ja sam optimista. jerujem da se za baraž može napraviti dobra ekipa. Uz pet ili šest igrača koji su nam nedostajali u završnici kvalifikacija i nekoliko novih momaaka, koji su pokazali da se na njih može računati, možemo da sastavimo kvalitetan tim“, dodao je Čolpa.


tagovi

Savo Miloševićreprezentacija Bosne i Hercegovinekvalifikacije za EPKvalifikacije za Euro 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara