FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Savo Milošević preuzeo odgovornost za debakl, već gleda ka baražu

Vreme čitanja: 2min | uto. 17.10.23. | 01:42

Selektor Bosne i Hercegovine ističe da za samo sedam dana rada sa Zmajevima nije mogao više

Hrabro je Savo Milošević najavljivao napad na sva tri boda u duelu protiv snažnih Portugalaca i govorio da se jednim neće zadovoljiti. Kao da srpski stručnjak nije bio potpuno svestan koliko je moćna mašinerija koja stoji na putu njegovih izabranika.

Ekipa Roberta Martinesa protutnjala je Zenicom i deklasirala domaćina 5:0, a Bosna i Hercegovina je ovim porazom ostala bez šansi za direktan plasman na EURO 2024. Bio je Milošević vidno razočaran po završetku utakmice, a od odgovornosti nije bežao.

Izabrane vesti

"Verovatno, ne verovatno, nego sigurno, ja sam najveći krivac za sve ovo. Energetski nismo mogli da im pariramo, oni su drugi nivo, ali to nema veze sa nama. Mi nismo bili na maksimumu, pre tri dana je izgledalo dobro, ali očigledno je da nemamo energije za dve utakmice u tri dana. Mnogo ekipa ima taj problem. Jako teško je bilo održati nivo igre sa njima, na to se nadovezao i rani gol. Na startu utakmice imali smo negativan rezultat i sve je krenulo ka lošem. U svlačionici sam rekao igračima, koliko god da je teško, drugo poluvreme smo odigrali na karakter i zaradili za nešto bolje u budućnosti. Definitivno Portugal nije nivo gde smo mi trenutno", iskreno će strateg rodom iz Bijeljine.

Kako je tek nedavno preuzeo užarenu klupu BiH-a, Milošević nije imao vremena za bilo šta više od jednostavnog upoznavanja sa igračkim kadrom kojim raspolaže.

"Ja sam ovde sedam dana i mogu da napravim analizu tek na osnovu njih, pa da onda kažem šta je realna situacija i da to popravimo u sledećim okupljanjima. Imali smo dogovor da stojimo više, s obzirom na brzinu koju imamo i mi i oni. To su stvari koje bih trebao da prepoznam... Odgovornost za poraz je moja, ali kratko je vremena da bih te stvari mogao da pepoznam u prvoj sedmici rada sa igračima. Suštinski nismo imali defanzivni balans u timu. Igrati ozbiljne utakmice bez ijednog defanzivnog veznog igrača je jako teško. Cimirota i Pjanića smo žrtvovali za te pozicije, to je srž tima. Ostajala nam je zadnja linija na vetrometini zbog tog lošeg balansa", zaključuje 102 puta reprezentativac Jugoslavije, Srbije i Crne Gore i Srbije.

Uprkos velikom razočaranju ljubitelja fudbala u BiH, postoji i ta srećna okonost, da će Zmajevi imati šansu da kroz doigravanje u martu sledeće godine izbore učešće na kontinentalnoj smotri u Nemačkoj.

"Sad je jasno da ćemo put do Evropskog prvenstva morati da tražimo kroz baraž. Utakmice protiv Luksemburga i Slovačke poslužiće kao pripreme. Značiće izuzetno da se još jednom okupimo pre odlučujućih mečeva ", ukazuje Milošević.



tagovi

reprezentacija Bosne i HercegovineSavo MiloševićKvalifikacije za Euro 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara