Džud Belingem (©Reuters)
Džud Belingem (©Reuters)

Savršenstvo bez mane dolazi po Raula! Realov klinac iz Argentine stavio Napoli na čekanje za nokaut fazu (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sre. 29.11.23. | 22:58

“Anonimus” Bjelica na debiju uzeo bod, Union Berlin sapleo Bragu i sačuvao šansu da na proleće igra u Evropi

Znali su na Šamartenu da za tih sto i kusur miliona dobijaju nešto posebno, ali da će u rekordnom roku popadati brojni rekordi i da će potpis Džuda Belingema zapravo biti krađa veka – teško. Nema toga što Zlatni dečko ne može, savršenstvo bez mane dolazi po Raula!

S punim pravom za Džuda Belingema može da se kaže da je najbolji na svetu, jer toliko puta je u kratkom vremenskom intervalu mamio uzdahe, prekrajao svetku i Realovu istoriju. I ponovo je to učinio. Niko nikada u belom dresu nije zatresao mrežu u prve četiri utakmice Lige šampiona, nijedan Englez do 21 godine nije dao deset golova u društvu najboljih, a kako je krenuo pašće i dostignuće Raula Gonsalesa Blanka. Ali, ove noći, ipak, nije najveća zvezda na Santjago Bernabeuu, nakratko mu je golom za pobedu nad Napolijem slavu ukralo dete iz Argentine – 4:2 (2:1).

Izabrane vesti

Neumoljiva je statistika i od utakmice do utakmice sve više ide u korist Džuda Belingema. Kada se sve skupa sagleda, samo su Karim Benzema, Kilijan Embape i Erling Haland u njegovoj životnoj dobi dobacili do dvocifrenog broja golova u Ligi šampiona. Već je nadmašio učinak iz prethodne kada je 14 puta tresao mrežu, sada mu je bilo dovoljno celih 16 da postigne 15 pogodaka?!

Idemo dalje… Što se lako opipljivog učinka tiče, od početka sezone direktno je učestvovao u 19 golova Kraljevskog kluba. Večeras kod dva. I do kraja sezone pokušaće da nadmaši Raula. Ikona Real Madrida je sa navršenom 21 godinom u sezoni 1995/1996 dala šest golova. Nije daleko od toga engleski vunederkind.

I sutra će puniti stupce, no sav prostor neće biti namenjen isključivo njemu, dobar deo biće rezervisan za Nikolasa Pasa. Argentinski tinejdžer koji ima i špansko državljanstvo debitovao je protiv Brage u Ligi šampiona, dva puta dolazio do minuta u Primeri, a protiv Napolija je upisao prvenac u Ligi šampiona. Pamtiće duel sa italijanskim prvakom, odapetu strelu, nešto lošiju Meretovu reakciju i klizanje na kolenima u večnost!

Postao je Niko Pas drugi najmlađi Argentinac koji je pogodio u Ligi šampiona. Apsolutno nije teško pogoditi ima prvog… Lionel Mesi.

Do tog momenta bio je blizu Napoli da obezbedi prolaz u nokaut fazu kolo pre kraja. Ipak, Blankosi su ga stavili na čekanje, iako se ne pamti kada je ambulanta na Santjago Bernabeuu bila toliko puno. Praktično svi ni ne mogu da stanu. Ali, oni koji igraju – ne greše. Silne povrede prodrmale su Rodriga, pa je tako u poslednje četiri utakmice dao šest golova i učestvovao je kod dest od poslednjih 14 Kraljevskog kluba…

Braim Dijas je rolingom stvorio prednost, proigrao brazilskog napadača i onda – lepotica. Otvoreno stopalo, u dalji ugao.

Demonstrirao je Džud Belingem kako se snalazi glavom i za očas posla je prednost koju je izgradio Đovani Simeone nestala. Samo su Mančester junajted i Antverpen ove sezone u Ligi šampiona ispustili više bodova od Napolija posle vođstva.

Frenk Angisa je vratio Napolitance u igru, imali su rezultat koji ih vodi dalje, međutim, raspalio je po lopti Niko Pas, a u dubokoj nadoknadi prekinuta je Hoseluova agonija. Skoro dva meseca bio je bez gola, promašio mrtvu šansu u završnici i na kraju, uz izvinjavanje navijačima, overio petu pobedu Real Madrida u grupnoj fazi.

Prvaku Italije će u poslednjem kolu biti dovoljno da odbrani svoju utvrdu podno vezuva od Braga, koja u slučaju poraza, teoretski, može da ostane bez svega. Nije se osigurala. Nenadu Bjelici nakačena je etiketa no name trener iliti anonimus po dolasku u Nemačku, ali će njegov prvi meč u Union Berlinu i te kako pamtiti, jer ostali su neporaženi u Portugaliji i sačuvali priliku da i na proleće igraju u Evropi – 1:1 (0:1).

Šanse nisu bogzna kakve, jer Union Berlin očekuje meč sa Real Madridom, ali i dalje postoje. Mogle su biti i drastično bolje po nemačkog predstavnika, no veliku prednost ekipa hravtskog stratega nije iskoristila. Isprva jeste, ne i do kraja.

Braga je na isteku pola sata ostala sa igračem manje, Siku Nijakate nagazio je Kevina Berensa po gležnju, išao je otvorenim đonom i arbitar je posle konsultacije sa VAR sobom odlučio da mu pokaže crveni karton. Do odlaska na odmor Robin Gosens je zatresao mrežu. Idealno za Union, bolji start sa Unionom u Ligi šampiona Nenad Bjelica nije mogao da poželi.

Ali, kako došlo, tako i otišlo. Prodata lopta na sredini terena bila je inicijalna kapisla za pogodak Nemaca. Takođe i domaćina. Sevnula je kontra, pukla je čistina pred Alvarom Đalom… Proigrao ga je Rikardo Orta, spojio sa golom, a španski ofanzivac je bez po muke poslao loptu u mrežu.

LIGA ŠAMPIONA - 5. KOLO

GRUPA C

Sreda

Real Madrid - Napoli 4:2 (2:1)

/Rodrigo 11, Belingem 22, Pas 84, Hoselu 90+4 - Simeone 9, Angisa 47/

Braga - Union Berlin 1:1 (0:1)

/Đalo 51 - Gosens 42/



tagovi

Đovani SimeoneRodrigoDžud BelingemRobin GosensNenad BjelicaBerlinUnion BerlinNapoliReal MadridLiga šampionaNikolas Pas

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara