(© Reuters)
(© Reuters)

Scene od kojih Marakana podrhtava: Na promociji najvećeg pojačanja 35.000 ljudi!

Vreme čitanja: 2min | sub. 11.03.23. | 11:34

Marselo se vratio kući, da osvaja trofeje

Strast. Ljubav. Emocija. Nema veze što nema titule – poslednja osvojena još 2010. godine – na Marakani se slavi povratak jednog od najprepoznatljivijih fudbalskih sinova 21. veka. Kad je odlazio u Evropu, klub je završio sezonu na četvrtom mestu i nešto kasnije osvojio Kup Brazila, u međuvremenu se mučio da se vrati u konkurenciju za naslov, a možda će mu u tome pomoći Marselo, pošto je levi bek, a kako je igrao u Realu, čak i krilo, opet zadužio dres Fluminensea.

Kakva je povezanost Marsela i velikana iz Rio de Žaneira svedoče scene sa promocije. Na legendarnoj Marakani sačekalo ga je 35.000 ljudi! Posle još jedne sezone u kojoj nije baš bio uspešan (samo trofej prvaka države Karioka, treće mesto u Serji A) nadaju se u Fluminenseu iskoraku. Neka će Marselo u maju proslaviti 35. rođendan, i dalje ostavlja utisak igrača sposobnog da pravi razliku.

Izabrane vesti

(© Reuters)(© Reuters)

Ruku na srce, nije se naigrao u Olimpijakosu, po odlasku iz Real Madrida, međutim, na mestu gde je sve počelo, u rodnom gradu, klubu u kome je ponikao, mogao bi da doživi drugu mladost.

Vratio sam se kući u najboljoj životnoj dobi. Znam da mi ovde ljudi veruju i došao sam da se borim, das ovom narodu pružim strast i uživanje“, rekao je Marselo pred egzaltiranim pristalicama koje su napravile atmosferu za pamćenje, u prisustvu njegove supruge i dvoje dece.

(© AFP)(© AFP)

Marselo je najsvetlije trenutke karijere doživeo u Realu, sa Madriđanima osvojio 25 trofeja, a ove sezone će probati da Fluminense vrati na tron na kome nije bio od 2012. Ugovor je potpisao do kraja 2024, što znači da će praktično dve sezone igrati u Brazilu i ne pomišlja da ide na neko drugo mesto, iako su mnogi posle razlaza sa Olimpijakosom i utiska da Real kuburi sa levim bekomima pomislili da bi mogao nazad u ekipu Karla Ančelotija.

Nije ovo ni vreme, ni mesto, da pričamo o Realu. Jeste taj klub uradio dosta za mene, ali ovo je vreme posvećeno Fluminenseu i moj plan je da ga ne napuštam“, dodao je Marselo na prezentaciji koju je uveličao njegov prijatelj, reper Filipe Ret, za ovu priliku posebno raspoložen da mu otpeva pesmu – Neporažen.



tagovi

MarseloFluminenseBrazilska Serija AJužna Amerika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara