Čelsijev višak (©Reuters)
Čelsijev višak (©Reuters)

Seča na Stamfordu: Iz Čelsija ide i do 15 fudbalera, svi zajedno plaćeni 300.000.000!

Vreme čitanja: 3min | sre. 31.05.23. | 10:54

Žoao Feliks je samo prvi

Tod Boli je došao umesto Romana Abramoviča i počeo da novčanica pali brenerom. Dan za danom Čelsi je probijao barijere trošeći neverovatnih 611.000.000 evra za pojačanja u protekloj sezoni. Samo da bi na kraju takmičenje u Premijer ligi završio na razočaravajućem 12. mestu, ostao bez Evrope i shvatio da je sve uradio pogrešno zbog čega Plavce ovog leta čeka velika rekonstrukcija.

Uostalom, Maurisio Poketino je već precrtao Žoaoa Feliksa, ali će Portugalac iz Atletika biti samo prva njegova žrtva. Donekle i logično, jer tim Plavaca je narastao na više od 30 imena. Previše.

Izabrane vesti

Pride, Boli neće tek tako stati. On već ima neke ideje za novu sezonu, neka čak i dogovorena pojačanja poput Lajpcigovog Kristofera Nkunkua. Za novajlije prvo mora da se oslobodi prostor i na Stamfordu se nadaju da će se rešiti barem desetak fudbalera.

Njih čak 15 nema siguran angažman u Londonu, jer jedno su planovi, drugo mogućnosti, pa je pitanje da li će tih 10 biti baš po inicijalnoj zamisli kluba. Neko neće hteti da se odrekne lepe plate, nekom Čelsi neće moći da pronađe kupca.

A, šta je plan?

Evo ovako. Na spisku igrača koje Poketino ne želi su i neka dobro poznata imena. Recimo Pjer Emerik Obamejan, pa Hakim Zijeh, Kristijan Pulišić, Eduard Mendi i Kalum Hadson Odoi. Nije još najjasnije kakve su sudbine Kalidua Kulibalija, Cezara Aspilikuete i N’Golo Kantea. Denis Zakarija se svakako vraća u Juventus.

Problem je što će sve njih biti teže udomiti od onih za koje ima pregršt interesovanja, pa će Plavci morati da prave kompromise. Kupce bi lako našli fudbaleri poput Matea Kovačića, Konora Galagera, Trevoa Čalobe, Rubena Loftus Čika i Mejsona Maunta, koga hoće i Mančester junajted i Liverpul i Arsenal. I sam Maurisio Poketino, mada je pitanje da li će mu se želja ostvariti, jer klub mora i da zaradi neki novac.

Ni tu nije kraj, jer Plavci imaju i više od 20 igrača na pozajmicama, pa će pokušati da rasproda i većinu njih.

A, samo za ove pobrojane (Pulišić, Kovačić, Zijeh, Kante, Kulibali, Mendi, Obamejan, Feliks, Aspilikueta, Zakarija) Čelsi je već dao oko 300.000.000 evra. Planira da uzme nazad nešto više od toga, jer prodavaće i momke iz akademije (Hadson Odoi, Maunt, Galager, Čaloba, Loftus Čik).

Do sada se pominjalo: Pulišića bi Napoli i Juventus, Kovačića mančesterski giganti, Zijeha Milan, možda i PSŽ, Kantea Junajted i Barselona, Kulibalija opet torinska Stara dama, Mendija Inter i Nica, Obamejana Barselona i saudijski klubovi, Aspilikuetu samo ovi prvi, Hadsona Odoija želi Notingem Forest, Maunta svi redom, Galagera Njukasl, Vest Hem i Kristal Palas…

Koga želi Čelsi?

Rekosmo već da je Nkunku kaparisan, a traži se i klasična devetka i motri se na Napolijevog Viktora Osimena, Interovog Lautara Martineza, pa i Dušana Vlahovića iz Juventusa. Brentfordov Ajvan Toni je otpao kao opcija posle višemesečne suspenzije. Da ne zaboravimo, Čelsiju se sa pozajmice vraća i Romelu Lukaku.

Dalje, pisalo se da Plavci pregovaraju i sa 22-godišnjim zadnjim veznim Sportinga Manuelom Ugarteom, koga lovi i Pari Sen Žermen.

Jedno je sigurno, još jedno turbulentno leto na Stamfordu je pred nama.


tagovi

Hakim ZijehKristijan PulišićPjer Emerik ObamejanEduard MendiKalum Hadson OdoiKalidu KulibaliCezar AspilikuetaNgolo KanteDenis ZakarijaMejson MauntMateo KovačićKonor GalagerTrevo ČalobaRuben Loftus ČikLetnji prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara