Detalj sa meča Radničkog i Čukaričkog (©MN Press)
Detalj sa meča Radničkog i Čukaričkog (©MN Press)

Seča superligaša u Kupu Srbije: Ispali Spartak, Mladost i Radnik... Provukli se Čuka i Napredak

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.11.23. | 14:56

Velike pobede za OFK Vršac, Grafičar i Radnički iz Sremske Mitrovice. Petarda Voždovca u Pančevu, Inđija ubedljiva u derbiju Mozzart Bet Prve lige Srbije

Prvi stepenik na putu Mozzart Bet Superligaša ka peharu Kupa Srbije, jedinom koji većina može bar da sanja, i odmah dug spisak precrtanih iz trke. Posle TSC-a, koji je pao pred Smederevom, takmičenje u najmasovnijem srpskom takmičenju na samom startu završili su i Spartak, Mladost Lučani i surdulički Radnik, a ozbiljno se se preznojili i Čukarički i Napredak, koji su dalje prošli tek posle penal serija.

Spartak je pao na gostovanju kod Grafičara pošto su mu presudili golovi Strahinje Stojanovića i Branka Đukića, Mladost se samo donekle otimala u Vršcu, ali je na kraju OFK slavio sa uverljivih 3:1, dok u Sremskoj Mitrovici domaći Radnički nije Radniku dozvolio da se previše nada – 2:0.

Izabrane vesti

Sa druge strane, na Novom Beogradu i Užicu mogu da žale, jer su propisno namučili favorizovane goste. Radnički je odolevao Čuki do penal završnice, ali je u poslednjoj petoj seriji Pešić tukao u prečku i Brđani su slavili sa 4:3. Napredak je i u regularnom delu orkšaja sa Slobodom (0:0) morao da spašava glavu sa kreča - Vladimir Bajić je Užičanima odbranio jedanaesterac u 36. minutu - da bi na kraju u penal seriji slavio sa 5:4.

Najubedljvije trijumfe u današnjim mečevima ostvarili su Voždovac – u prvom poluvremenu sudara u Pančevu torpedovao srpskoligaša Dinamo sa četiri komada, na kraju pobedio sa 5:0 – te Inđija, koja je u direktnom okršaju sa prvoligaškim rivalom Kolubarom slavila sa 4:1 i nagovestila Lazarevčanima da i te kako planira da dogodine zaigra u elitnom rangu takmičenja.

Drugi srpskoligaš u šesnaestini finala, beogradski BASK, dobio je od kragujevačkog Radničkog 45 minuta da se ponada, ali je na kraju morao da se pomiri sa porazom od 2:4.

Uskoro na stranicama portala Mozzart Sport izveštaji sa svih beogradskih terena i još ponešto...

KUP SRBIJE, ŠESNAESTINA FINALA

BASK – Radnički 1923 2:4 (1:1)

Dinamo Pančevo - Voždovac 0:5 (0:4)

Grafičar – Spartak Subotica 2:0 (0:0)

Inđija – Kolubara 4:1 (1:1)

Jedinstvo Ub – Partizan 0:1 (0:0)

OFK Vršac – Mladost Lučani 3:1 (2:0)

Radnički Sremska Mitrovica – Radnik Surdulica 2:0 (2:0)

Sloboda Užice – Napredak Kruševac 0:0, posle penala 4:5

Radnički Novi Beograd - Čukarički 0:0, posle penala 3:5

IMT - Javor 1:1, posle penala 2:4

Mačva - Mladost Novi Sad 0:1 (0:1)

Železničar Pančevo - Novi Pazar 0:1 (0:0)

Metalac - Radnički Niš 0:3 (0:2)

RFK Novi Sad - Vojvodina 0:2 (0:0)

Ranije

Smederevo – TSC 1:1 (penalma 5:4)

Trajal – Crvena zvezda 0:6


tagovi

Kup Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara