Tračak radosti sa mešovitim amaterima i Aventus koji ne žali novac

Vreme čitanja: 2min | uto. 31.03.20. | 13:16

Belorusija je aktivna i u odbojci

Tračak radosti u ovim tmurnim vremenima unosi Belorusija. Ova zemlja nije zabranila sportska dešavanja uprkos pandemiji koronavirusa, pa iz dana u dan pruža mogućnosti da ljubitelji sportskog klađenja imaju zanimaciju. Baš takvu priliku imaju i danas u okviru odbojkaških susreta.

Prvi na teren izlaze Belavija i Kompotiki (17.40). Naime, ovaj par je dvoboj amaterskih mešovitih odbojkaških ekipa. Da, dobro ste pročitali, ljudi tako igraju. U svakoj ekipi igraju tri žene i šest muškaraca, a koliko je to kod njih razvijeno dovoljno govori što imaju 46 takvih ekipa, koje su podeljene u četiri grupe, a današnji gosti su jedni od najboljih u svojoj diviziji, a samim tim i izraziti favoriti protiv Belavije.

Izabrane vesti

Od 18.55 snage će da odmere Startvolej iz Minska i Aventus. Ove sezone domaćin postiže dobre rezultate na međunardnom turniru, zbog čega ekipa mora da žrtvuje državno prvenstvo. Ipak, Startvolej je peti na tabeli, i cilj mu je da se domogne plej-ofa, gde je sve moguće. Nema sumnje da će se naći među osam najjačih timova na šampionatu, jer prednost ispred devete ekipe dostiže jedanaest bodova.

Pre nekoliko godina pojavio se odbojkaški klub Aventus Minsk, koji je zahvaljujući dobroj finansijskoj podršci uspeo da prođe sve faze lokalnog šampionata, stigavši do glavne lige. Prošle godine je tim uspeo da se učvrsti, završivši van zone doigravanja, ali sada su gosti već četvrti, što i ne čudi, jer su čelnici u predsezoni promenili polovinu sastava, ne štedeći novac za pojačanja. Aventus iz Minska je izgubio polovinu gostujućih utakmica, a u pet mečeva došlo je do poraza od 0:3.

Foto: Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara