(Reuters)
(Reuters)

Sedam minuta zelene oluje, „mali“ Veron raste u opasnog igrača (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.06.22. | 03:39

Verdao melje sve pred sobom

Posle dve uzastopne titule prvaka Južne Amerike, Palmeiras se ozbiljno nameračio da pokori i šampionat Brazila treći put u poslednjih sedam godina.

Popualrni Verdao nemilosrdno gazi konkurenciju na startu brazilske Serije A. Posle 12 kola, „Zeleni džin“ ima samo jedan poraz i tri boda prednosti u odnosu na najvećeg rivala Korintijans. Večeras su zabeležili treću uzastopnu pobedu pošto su do nogu potukli gostujući Atletiko Gojanense – 4:2.

Izabrane vesti

Sedam minuta zeleno oluje u finišu prvog poluvremena je bilo dovoljno da Palmeiras reši utakmicu. U sjajnom ambijentu pred skoro 40.000 navijača, tim Abela Fereire se mučio na poečtku, gubio čudnim autogolom Luana a onda je od 42. do 49. minuta postigao četiri gola i na poluvreme otišao bezbrižan...

Iznenađujući dvostruki strelac je bio paragvajski štoper Gustavo Gomez, po gol su dali Ze Rafael i Gustavo Skarpa ali se posle utakmice najviše pričalo o mladoj zvezdi Gabrijelu Veronu (19). Najveći projekat Palmeirasa i najvredniji tinejdžer brazilskog fudbala (cena mu je oko 25.000.000 evra) je večeras prvi put u karijeri vezao treću utakmicu kao starter za Verdao. I namestio dva gola. Bio je asistent i u prošlom kolu. Večeras je namestio golove Ze Rafaelu i Skarpi. Oba puta posle odličnih prodora i pasova sa levog krila.


Posle meča ga ja nahvalio i trener Fereira.

„Mnogo fudbala ima u njegovom talentu I dalje je dete koje mora da nauči da je fudbal ozbiljna stvar. Teško mu je objansiti da tik-tok i te stvari nisu bitne. Pokušavam da ga uozbiljim. S vremenom će da nauči i da sazri. Raste“, rekao je portugalski stručnjak.



tagovi

PalmeirasGabrijel Veron

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara