Aleksandar Sedlar je već igrao u Primeri sa Majorkom (©AFP)
Aleksandar Sedlar je već igrao u Primeri sa Majorkom (©AFP)

Sedlar i Maraš se vratili u Primeru, Petrovića čeka sveže ofarbani Grizman

Vreme čitanja: 4min | pon. 14.08.23. | 10:21

Preostala dva meča 1. kola španske Primere na programu su večeras, Kadiz će od 19.30 časova da ugosti Alaves, dok se od 21.30 sastaju u Madridu Atletiko i Granada

U nedelju su Nemanja Maksimović i Stefan Mitrović sa Hetafeom zakočili Barselonu (0:0), a ovog ponedeljka će u španskoj Primeri na teren još trojica srpskih internacionalaca. Sa Alavesom će Aleksandar Sedlar i Nikola Maraš da gostuju Kadizu (19.30 časova), dok će od 21.30 Atletiko Madrid da ugosti Njegoša Petrovića i njegovu Granadu.

Doduše, od sve trojice, samo je Sedlar najavljen u startnoj postavi. Maraš, baš kao i Petrović, na osnovu priprema ovih klubova projektovani su da barem na početku sezone budu na klupi.

Izabrane vesti

I Alaves i Granada su prošle sezone igrali u Segundi. Petrovićev tim je bio prvi na tabeli, zajedno sa Las Palmasom se izborio za direktnu promociju, dok je Alaves morao u baraž. Tamo je pobedio Levante u finalu, pa se vratio u Primeru.

Nažalost, neposredno pred početak prvenstva Alaves je ostao bez Đulijana Simeonea, jednog od najzvučnijih letnjih pojačanja. Najmlađi od sinova Dijega Simeonea doživeo je stravičnu povredu na prijateljskom meču sa Burgosom, polomio je fibulu leve noge i skočni zglob, zbog čega će morati na dugu pauzu. Ovaj 20-godišnji napadač je na pozajmici u Alavesu iz madridskog Atletika do kraja sezone, videćemo da li će ga baskijski klub uopšte registrovati za Primeru.

19.30: (2,35) Kadiz (3,20) Alaves (3,50)

Kadiz je jedan od klubova sa kojim će se Alaves boriti za opstanak. Zato je Sedlaru, Marašu i drugovima važno da ne izgube večeras na Mirandilji. Očekuje se da trener Garsija Plaza izvede nešto defanzivniju postavu, sa De la Fuenteom usamljenim u špicu.

Granadu na početku sezone čeka daleko teže gostovanje. Atletiko je apsolutni favorit, pogotovo u Madridu. Pred novu sezonu u centru pažnje je ponovo reprezentativac Francuske Antoan Grizman, koji je posle nekoliko slabijih godina u minulom šampionatu eksplodirao i na 38 prvenstvenih mečeva za Jorgandžije dao 15 golova i zabeležio 17 asistencija.

Antoan Grizman (©AFP)Antoan Grizman (©AFP)

Očigledno, 32-godišnji fudbaler je prilično sujeveran, barem kada je boja kose u pitanju. Iako je čitave pripreme sa Atletikom odradio sa svojom prirodnom bojom na glavi, dan pred meč sa Granadom se ofarbao u roze. Kako je priznao još ranije, boju njegove kose biraju njegova deca, a kako ima više ćerki (dve) nego sinova, roze boja je nadglasala plavu. S obzirom na to da je bio ofarban u roze prošle sezone, kada je odigrao jednu od boljih sezona u karijeri, Grizman se za istu taktiku opredelio i za novi šampionat.

---------

Sve utakmice Primere možete da gledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com uz besplatnu registraciju.

---------

Za ovu sezonu cilj Fracnuza je da postigne više od 15 golova. Za toliko je trenutno bolji Luis Aragones Suarez, najbolji strelac u istoriji Jorgandžija. Legendarni Madriđanin je dao 172 pogotka za Atletiko, Grizman je na 157. Rekord je dostižan…

Prva od prepreka ka tom cilju mu je Njegoš Petrović. Nekadašnji vezista Rada i Crvene zvezde jedan je od retkih stranaca koji su ostali prošle sezone u Granadi kada je taj klub ispao u Segundu. Tokom svojeg prvog pokušaja u Primeri novi vlasnici kluba iz Kine pokušavali su da kupovinom brojnih inostranih fudbalera podignu crveno-bele. Nisu uspeli u tome.

21.30: (1,35) Atletiko Madrid (5,30) Granada (10,5)

Zato, tokom sezone tranzicije okrenuli su se domaćim fudbalerima i Petrović je sada jedan od svega sedmorice stranaca. Tu su još Portugalci Vilson Manafa i Andre Fereira, Albanac Mirto Uzuni, Francuz Žan Bodiger, Senegalac Famara Diediju i Izraelac Šon Vajsman.

Videćemo da li je nova strategija Granade bolja od prethodne. Ipak, ne deluje da je ova ekipa za više od borbe za opstanak, odnosno da je sredina tabele neki realan njen maksimu. S druge strane, od Atletika se naravno očekuje da, baš kao i ranijih godina, bude rame uz rame sa Barselonom i Real Madridom.

---------------------

Ako na svoj tiket dodaš jednu utakmicu Svetskog prvenstva za žene, možeš da dobiješ Samsung Galaxy Z flip 4 + 10.000 rsd

---------------------

PRIMERA – 1. KOLO

Petak

Almerija - Rajo Valjekano 0:2 (0:2)

/Palason 20pen, Enteka 28pen/

Sevilja - Valensija 1:2 (0:0)

/En Nesiri 70 - Dijakabi 60, Gera 88/

Subota

Real Sosijedad - Đirona 1:1 (1:0)

/Kubo 5 - Dovbik 72/

Las Palmas - Majorka 1:1 (1:0)

/Viera 29 - Railjo 70/

Atletik Bilbao - Real Madrid 0:2 (0:2)

/Rodrigo 28, Belingem 36/

Nedelja

Selta – Osasuna 0:2 (0:1)

/Garsija 24, Gomez 74/

Viljareal - Real Betis 1:2 (0:1)

/Kuenka 61 - Perez 20, Žoze 90+6/

Hetafe - Barselona 0:0

Ponedeljak

19.30: (2,35) Kadiz (3,20) Alaves (3,50)

21.30: (1,35) Atletiko Madrid (5,30) Granada (10,5)

***kvote su podložne promenama



tagovi

PrimeraAlavesKadizAtletiko MadridGranadaAleksandar SedlarNikola MarašNjegoš Petrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara