Sedmorica srpskih sudija nisu prošla test teorijskog znanja, ima i fenomena

Vreme čitanja: 1min | pon. 07.02.22. | 21:34

Kada je u pitanju fizička sprema položilo je svih 49 kandidata...

Najbolje srpske sudije imale su proteklog vikenda proveru fizičke spreme i testove teorijskog znanja u Staroj Pazovi, a rezultati su, kako saznaje Sportklub, prilično poražavajući.

Naime, na testu znanja pala su čak sedmorica pomoćnika, navodi isti izvor, uz napomenu da su u pitanju dvojica predstavnika starije garde i petorica debitanata na superligaškoj listi.

Izabrane vesti

"Od starih kadrova testove nisu položili Nišlija Oliver Petrović i Subotičanin Matija Olajoš Nađ. Iako je ljubazno zamolio za uvid u rezultate testa, Petrović, ipak, nije ispunio minimum od 15 tačnih odgovora. Zato neće biti delegiran u prvim kolima prolećnog dela sezone. Isti je i status Matije Olajoš Nađa. Znatno lošije znanje, na poslednjem testu pred nastavak šampionata, pokazale su mlađe pomoćne sudije, letos tek pristigle na terene od Subotice do Surdulice. Predsednik Sudijske komisije FSS, Dejan Filipović, u narednih 30 dana, neće moći da računa na Nišliju Nikolu Antića, Vrbašanina Nikolu Rijaveca, Beograđane Nenada Radoičića i Ivana Krstića, te Novosađanina Petra Radića. „Mahač“ Nikola Antić zaslužio je usput i naslov fenomena sudijskog esnafa. Posle letnjeg, pao je i na zimskom ispitu i dobrim delom ugrozio sopstvenu poziciju u prvoj grupi takozvane „B“ liste. Sličan primer, poslednjih sezona, nije viđen u fudbalskoj Srbiji", piše Sportklub.

Sedmorica arbitara koji nisu prošli imaće novu šansu za polaganje u narednih 30 dana. Ukoliko se ponovo okliznu biće izbrisani sa liste za predstojeću polusezonu.

Kada je u pitanju fizička sprema položilo je svih 49 kandidata.


tagovi

Superliga SrbijeSudije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara