Domeniko Tedesko (Reuters)
Domeniko Tedesko (Reuters)

Selektor Belgije: Srbija ne gubi mnogo na kvalitetu ni kada prave izmene, hoćemo pobedu

Vreme čitanja: 3min | uto. 14.11.23. | 12:32

Moguće da Crveni đavoli krenu i sa dvojicom napadača

Belgija je svoje kvalifikacione brige prebrinula i prijateljski meč sutra protiv Srbije u Briselu joj možda i više znači nego poslednji u kvalifikacijama četiri dana kasnije protiv Azerbejdžana koji će biti lišen takmičarskog značaja.

Posle smene selektora i blage rekonstrukcije tima nakon Mundijala u Kataru, Crveni đavoli su zadržali kontinuitet rezultata u kvalifikacijama, ali novom selektoru Domeniku Tedesku je bitno i kako će se pokazati u prijateljskim utakmicama.

Izabrane vesti

“Srbija je dobar tim. Čak i kada pravi izmene, ne gubi mnogo na kvalitetu. Iako im je potreban samo bod protiv Bugarske da bi se kvalifikovali, uveren sam da će se pokazati u najboljem svetlu protiv nas. Želim da sa dobrim osećajem izađemo posle utakmice. Po mogućnosti sa pozitivnim rezultatom. Iako je prijateljska, hoćemo pobedu”, rekao je Domeniko Tedesko na konferenciji za medije posvećenoj meču sa Srbijom.

Belgijske medije je najviše zanimalo koga od napadača će da izabere Tedesko.

“Svaki igrač je važan. Openda je u sjajnoj formi, ali to je već bio slučaj i kada je igrao za Lans. Isto važi za Lukakua. Odlično je što su u dobroj formi pa možemo da biramo između različitih sistema. Možemo da igramo i sa dvojicom napadača”. 

Belgijski selektor je objasnio i zdravstveni bilans.

“Jan Vertongen je spreman. Ako je igrao za Anderleht za vikend, može i ovde. I situacija sa Amenom al Dakilom je pod kontrolom, spreman je. Nemamo nikakvih nedoumica i nismo morali da pozivamo ekstra igrače. Imamo dovoljno štopera".  

Biće ovo prvi meč Belgijanaca nakon prekinute utakmice na Hejselu protiv Švedske.

“To je bio tužan momenat ali ne želimo više da razmišljamo o tim dešavanjima. Meč protiv Srbije je prvi važan na putu priprema za EURO”, rekao je napadač Lois Openda.

Belgijske novinare je zanimalo da li Openda vidi sebe u startnoj postavu

“Da li ću igrati sutra? Pojma nemam. To što sam ovde na konferenciji za medije uopšte ne znači da ću sutra početi. Videćemo… Mogu da igram sam u špicu ili u tandemu sa Lukakuom. Već smo igrali zajedno protiv Austrije i ne mislim da je to loše izgledalo iako sam zamenjen posle pola sata. Svejedno mi je da li igramo sa jednim ili dvojicom napadača sve dok pobeđujemo”.

Da li oseća da je u prednosti u odnosu na Mišija Batšuajia u napadačkoj hijerarhiji?

“Ne znam zaista, ali znam da sam napredovao. Sve bolje i bolje se osećam u dresu reprezentacije. Želim da budem deo pobedničke generacije. Zato moram da budem dobar u klubu kako bih zadržao mesto u nacionalnom timu”.

Openda je letos otišao u Lajpcig kao veliko pojačanje i za sada opravdava očekivanja. Pomogao mu je i selektor Tedesko koji je nekada radio u nemačkom klubu.

“Prednost je što je on bio tamo. Poznaje tamošnji sistem. Presing koji igramo u Lajpcigu, igramo i kod Tedeska u reprezentaciji. Slično je. Osećam se dobro u Lajpcigu. Sjajno sarađujem sa Ćavijem Simonsom. Ćavi je Lajpcig i Lajpcig je Ćavi”.


tagovi

Domeniko TedeskoFudbalska reprezentacija Belgijefudbalska reprezentacija SrbijeLois Openda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara