Mijat Gaćinović (Star sport)
Mijat Gaćinović (Star sport)

Selektor o promenama na spisku: Mihajlo Ilić će biti veliki igrač, Ristić može sve, Gaćinović me ubedio

Vreme čitanja: 3min | pon. 09.10.23. | 12:56

Objasnio i odsustvo Darka Lazovića

Utisak je da se selektor Dragan Stojković u kvalifkacijama za Evropsko prvenstvo uglavnom oslanjao na okosnicu tima koji je izborio plasman na Mundijal u Kataru i da nije menjao mnogo. Redovno se na njegovim spiskovima nalaze i mlađi igrači koji zaslužuju pozive ali im minutaža nije velika pored starosedelaca.

Uoči duela sa Mađarskom i Crnom Gorom, Stojković je nagovestio da bi mogao da osveži tim i podvukao ime Mijata Gaćinovića koji će se prvi put naći u timu Orlova otkako je on selektor. Prethodna dva okupljanja je propustio zbog povreda, a ranije ga Piksi nije pozivao.

Izabrane vesti

“Mijat Gaćinović me je ubedio. Odigrao je prošle sezone na zaista visokom nivou, ali dva ili tri puta od starta kvalifikacija je imao povrede. Mišić, trbušni zid... Imao je i problem sa preponama. Ja sam pre desetak dana bio u Atini i gledao sam jedan meč. Naravno da taj meč nije bio razlog već sam hteo da obavim neke razgovore. Raduje me da je Gaćinović u odličnoj formi i da je zdravstveno dobro. Potpuno je zasluženo na spisku. Imam poverenja u njega, njegov stil i kvalitete. Želeo sam ga i ranije, ali nije moglo zbog povreda. Tu je i Ratkov, prošli put nije bio jer je imao povredu butine. Oni su procenili da ne treba da rizikuju, drago mi je da ću i njega sada videti”, istakao je strateg Orlova.

Podvukao je Stojković i ime mladog Partizanovog štopera Mihajla Ilića.

Ilić je budućnost našeg fudbala i biće veliki igrač. On je član naše mlade reprezentacije i raduje me njegov kontinuitet. Njegove igre su bile na nivou gde je dobio zasluženi poziv. Mora da ga shvati kao nagradu i motiv više. Imao je dosta oscilacija, naročito kada je Partizan igrao evropske utakmice, ali to je normalno za momka od 19 godina. Drago mi je da će biti tu i na njemu je da nastavi da radi. Predstavlja jednog od igrača koji će obeležiti igru naše selekcije u budućnosti. Sa mnom ili sa nekim drugim. Neverovatan je potencijal, ali ne možemo od njega da očekujemo da sada rešava probleme”.

Na spisku nema Darka Lazovića koji se oporavio od povrede i standardan je u Veroni.

“Lazović je imao problema sa povredom, ali je počeo da igra u poslednje vreme. Postigao je važan gol i na osnovu tog gola trebalo je da bude ovde. Ali dosta igrača konkuriše za tim. Cenim njegove kvalitete... Tu je Gaćinović i neki igrači moraju da sačekaju drugu priliku”.

U nacionalni tim se vratio Mihailo Ristić.

“Drago mi je zbog njega i njegovog povratka. Mnogo ga cenim. Ako u godinu dana odigrate osam minuta, malo je neozbiljno da dobijtee poziv. Bilo bi to teže objasniti. Kod igrača kojih nema na spisku, a bili su tu ranije, razlog je minutaža i forma. Drago mi je da je pronašao klub u kojem igra u kontinuitetu. Zato je i pozvan, a izgubio je mesto jer nije igrao. Može da odigra na više pozicija. Ranije sam ga znao kao jako dobrog veznog igrača. To je igrač spreman da igra bez problema na više pozicija”.


tagovi

Mijat GaćinovićMihajlo IlićPetar RatkovDragan Stojković Piksifudbalska reprezentacija SrbijeMihailo RistićDarko Lazović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara