Seltik je ponovo moćan! Rendžers demoliran u Old Firmu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 02.02.22. | 22:56

Fenomenalna partija Japanca Rea Hatatea - 3:0

Devet godina patnje proživeli su navijači Rendžersa do prošle sezone, kada se titula konačno vratila na Ajbroks, ali ako je sudeći po večerašnjem Old Firmu, najvažniji trofej škotskog fudbala bi ponovo mogao da promeni smer. Seltik je u 325. prvenstvenom okršaju dva tima naneo prilično težak poraz najvećem protivniku i probio se na lidersku poziciju tamošnjeg premijeršipa - 3:0 (3:0).

Čini se da je ključni faktor bila psihološka priprema ekipe Angea Postekoglua, s obzirom da su domaći igrači u večerašnji okršaj ušli kao razjareni lavovi i prosto slistili indisponirane goste. Tu motivaciju dodatno je pojačao peti minut utakmice, kada je Japanac Reo Hatate sjajnim udarcem sa ivice kaznenog prostora razgalio publiku na Seltik Parku.

Izabrane vesti

Sa druge strane, ekipa Đovanija van Bronkhorsta nikako nije uspevala da se izvuče domaćih igrača. Alan Mekgregor je bio najzaslužniji što se u uvodnim trenucima meča barem još dva puta nije tresla mreža njegovog gola. Prvo je u 15. minutu skinuo zicer Žoti, a samo minut kasnije zaustavio je udarac glavom Jorgosa Jakumakisa. Grčki napadač je u 37. minutu tražio jedanaesterac, posle kontakta sa protivničkim defanzivcem, ali se sudija Bobi Meden nije oglašavao.

Ipak, sve je došlo na svoje mesto u samoj završnici prvog poluvremena, kada je u rasponu od svega dva minuta rešeno pitanje pobednika. Raspoloženi Hatate je perfektno gađao sa ivice kaznenog prostora i u 42. minutu, kada Mekgregor nije mogao ništa. Potpuni raspad gostiju i rastrojstvo Rendžersove odbrane potvrđeno je u 44. minutu, kada je Liel Abada uhvatio svoje čuvare na spavanju, utrčao ispred njih, a onda iskoristio Hatateov centaršut i zatresao mrežu indisponiranog golmana Rendžersa.

U drugom poluvremenu je viđeno daleko manje uzbuđenja. Postekoglu je verovatno svesno tražio od svojih igrača da uspore ritam, a onda je to s vremena na vreme radio i izmenama, pa se do pravog i jedinog odgovora Van Bronkhorstovog tima čekalo sve do 80. minuta, kada je Rajan Džek snažno gađao sa distance, ali je umesto mreže zastresao prečku Seltikovog gola.

Seltik je večeras ozbiljno dug niz loših rezultata u okršajima sa velikim rivalom, kojeg nije pobedio od septembra 2019. godine ili na poslednjih šest prvenstvenih mečeva. Ipak, ovaj večerašnji je izbrisao brojne neprijatne poraze u poslednje tri godine.

PREMIJER LIGA ŠKOTSKE – 22. KOLO

Utorak

Dandi junajted – Dandi 0:0

Hibernijan – Harts 0:0

Livingston – Sent Džonston 1:2 (1:1)

/Anderson – Hendri 11, Kraford 90/

Ros Kaunti – Aberdin 1:1 (0:0)

/Kalahan 53 – Hajs 48/

Sent Miren – Madervel 1:1 (0:0)

/Gogić 81 – Tirni 90+2/

Sreda

Seltik - Rendžers 3:0 (3:0)

/Hatate 5, 42, Abada 44/



tagovi

Old FirmSeltikRendžersGlasgov Rendžers

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara