(©Reuters)
(©Reuters)

Sent Etjen dobio na Velodromu posle 40 godina (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.09.20. | 00:17

Marselj sve prosuo...

Imali su idealan start sezone. Dobili veliki derbi francuskog fudbala prošle nedelje i pobegli Pari Sen Žermenu na šest bodova prednosti. Sve je bilo na njihovoj strani pred još jedan derbi, onaj tradicionalni protiv Sent Etjena, a onda su sve prosuli. I gotovo poništili sve veliko što su pre četiri dana uradili na Parku prinčeva. Jer posle ovakvih poraza kola vrlo lako mogu da krenu nizbrdo. Pogotovo kod nestabilnih ekipa kakva je Marselj. Večeras na Velodromu hladan tuš - 0:2.

Odmeren treba biti i u pobedi i u porazu. To je poruka i pouka za fudbalere i navijače Olimpika. Trijumf nad PSŽ-om slavio se kao titula, pa ovaj današnji neuspeh dođe kao brutalno otrežnjenje i neka vrsta "kazne". Jer liga je tek počela. Ne završava se. I trka tek treba da se razvije. Rano je bilo za onakvo razmetanje emocijama...

Izabrane vesti

Sent Etjen je odigrao sjajnu utakmicu. Mada bez nekih veoma važnih igrača Klod Puel je u svoj jubilarni 600. meč na klupi u francuskoj ligi ušao veoma hrabro. Postavio visok presing, napadao snažno sve najslabije tačke Olimpikove odbrane i odneo taktičku pobedu nad kolegom Vilas Boasom.

A kada govorimo o slabim tačkama jedna od njih definitivno je bio Leonardo Balerdi, letošnje pojačanje iz Dortmunda. Njegova nervoza i greške iz uvodnih minuta brzo su se preneli na celu odbranu i Marselj je posle sve do kraja strahovao od kikseva svojih defanzivaca.

Prvi gol delo je Roman Amume već u 6. minutu. Lepo je probio po boku Iv Mason, ubacio u šesnaesterac, a veteran reagovao kao špic svetske klase. Nije se defanzivna linija domaćina proslavila ni u 75. minutu, prilikom drugog pogotka Sent Etjena. Veliku stvar na sredini terena odradio je Arno Nordan, lepo poslužio Denisa Buangu i spasa nije bilo - 0:2.

Ovo je prva pobeda Sent Etjena u Marselju od 1979. godine, što dodatno daje na značaju čete Kloda Puela, novog lidera francuskog šampionata.


tagovi

Liga 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara