Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Sentral Kordoba bez šestorice za odbranu časti

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.01.21. | 23:14

Korona virus se proširio u redovima tima iz Santijago del Estera uoči gostovanja Estudijantesu (01.30)

Zavesa na drugu fazu Kupa Dijega Maradone, u Grupi B, spustiće se nešto posle ponoći po srednjeevropskom vremenu utakmicom bez pravo rezultatskog značaja između Estudijantesa i Sentral Kordobe (01.30).

I jedan i drugi tim su uoči poslednjih 90 minuta grupne faze staze gubitnika izgubili matematičke šanse da se domognu plej-ofa, pa će večeras moći da odigraju sa podignutom ručnom, za svoju dušu. Jedini motiv imaće Sentral Kordoba ukoliko želi da sačuva čast i pobegne sa začelja tabele.

Izabrane vesti

Računajući i utakmice u prvoj fazi takmičenja, tim iz Santijago del Estera ima samo jednu pobedu u čitavoj sezoni, upisanu još krajem novembra. Od tada je Sentral Kordoba odigrala još pet mečeva i samo dva puta remizirala, ne uspevši da sačuva mrežu nijednom u tom periodu.

Estudijantes je sa dva boda više u nešto boljoj situaciji, mada takođe ima samo jedan trijumf u sezoni. Prvu fazu takmičenja završio je ubedljivo na poslednjoj poziciji, sa samo dva remija iz pet utakmica i bez postignutog gola. U narednoj fazi popravio je učinak, u proseku trese mrežu po jednom na svakoj utakmici, ali treba istaći da je tri gola postigao u pobedi nad Velezom (3:2).

Trener tima iz La Plate Leandro Desabato zbog povreda neće moći da računa na trojicu fudbalera, Nikolasa Paskinija, Anhela i Federika Gonzalesa. Svi ostali staviće se na raspolaganje za poslednji meč u sezoni.

U Sentral Kordobi ima mnogo više izostanaka. Korona virus se uvukao u redove gostiju i zarazio šestoricu igrača, koji su nakon testiranja morali u izolaciju, te neće moći da pomognu timu u nameri da pobegne sa dna.

Večerašnji rivali sastajali su se do sada dva puta. Oba tima upisala su po minimalnu pobedu.

KUP DIJEGA MARADONE - 5. KOLO

Ponedeljak

01.30: (1,73) Estudijantes (3,40) Sentral Kordoba (4,80)



tagovi

Kup Dijega MaradoneArgentina 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara