Sergej najavio, Neves overio plasman Al Hilala u četvrtfinale Arab kupa (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | sre. 02.08.23. | 17:40

Tim srpskog reprezentativca savladao Vidad (2:1) i obezbedio mesto u narednoj fazi takmičenja

Remi sa Al Ahlijem iz Tripolija (0:0), pa poraz od Al Sada (2:3) i Al Hilal se našao na korak od ispadanja na Arab kupu već u grupnoj fazi, međutim novajlije pridošle ovog leta Sergej Milinković Savić i Ruben Neves golovima su potpisale pobedu nad Vidadom (2:1) i tako obezbedile plasman u četvrtfinale.

Srbin i Portugalac iskoristili su idealna proigravanja Sauda Abdulhamida i pogocima doneli svom timu vredne bodove. Sergejevom golu prethodila je duga lopta Kulibalija na desni bok, a potom i idealan centaršut Abdučhamida koji je Srbin sa bliđe stative, udaljen oko pet metara od gola, iz prve pretočio u vođstvo.

Izabrane vesti

U 55. minutu marokanski predstavnik je odgovorio preko Abulfata, ali je gol poništen usled igranja rukom što je izazvalo burnu reakciju. Negodovanje igrača Vidada nije urodilo plodom, međutim ofanziva jeste, pa je Buhrati u 64. minutu izjednačio rezultat neodbranjivim udarcem sa ivice kaznenog prostora na povratnu loptu Lahtimija.

Radost rivala ipak Al Hilal je prekinuo posle samo dva minuta golom Rubena Nevesa, koji je precizno sa oko 15 metara gađao nebranjeni ugao El Motijevog gola.

Sa četiri boda predstavnik Saudijske Arabije plasirao se u četvrtfinale kao drugoplasirani u grupi, dok je Vidad eliminisan uz učinak od dva remija i jednog poraza.



tagovi

Sergej Milinković SavićAl HilalVidad

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara