Sergej Milinković Savić ©Reuters
Sergej Milinković Savić ©Reuters

Sergej odbranio Rim! Dva gola i asistencija, luda utakmica i pune mreže u Večnom gradu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 06.01.22. | 16:34

Srpski as sačuvao bod ekipi Mauricija Sarija u spektakularnom okršaju na Olimpiku - 3:3

Ovako nešto više ne predstavlja nikakvo iznenađenje. Kada igra Lacio ono što možete da očekujete su potpuno lude utakmice, otvorene na obe strane, izuzetno ekipasne, a takva je bila i ova sa Empolijem u Večnom gradu - 3:3 (1:2).

Apsolutni heroj ekipe Mauricija Sarija bio je srpski as Sergej Milinković Savić, koji je postigao dva gola i ostvario jednu asistenciju, od čega je drugi pogodak u trećem minutu nadoknade sprečio domaćina poraza. Sa druge strane, ekipa Aurelija Andreacolija je još jednom pokazala da ne predstavlja slučajno najprijatnije iznenađenje Serije A. Gosti su vodili 2:0 i 3:2, u 87. minutu Ćiro Imobile nije uspeo da iskoristi jedanaesterac, ali ga je od uloge apsolutnog tragičara na kraju spasao Milinković Savić.

Izabrane vesti

Sergej po opštem mišljenju igra najzreliju sezonu u nebeskoplavom dresu. Do sada je odigrao 26 utakmica i ima po sedam golova i asistencija, ali se njegov doprinos celoj ekipi ne vidi samo kroz brojke, već kroz liderstvo na terenu. Ipak, Lacio i dalje, zbog nestabilne igre, plaća danak lošeg plasmana na tabeli. Ostao je na osmom mestu sa četiri boda više od današnjeg protivnika, ali četvrtoplasirana Atalanta ima šest bodova više i utakmicu manje.

Posle onakvog starta utakmice, gde su dve ekipe krenule u silovitu ofanzivu, ništa drugo nije ni moglo da se očekuje u glavnom gradu Italije. Gosti su na taj način uspeli da iznenade domaćina, pa su golovima Nedima Bajramija (penal) i Simona Zurkovskog već u osmom minutu vodili sa 2:0.


Ipak, Lacio je bio spreman da odgovori na identičan način. Uporno su kružili domaći, do lopte je iskosa sa leve strane u 14. minutu meča, na oko dvadeset metara udaljenosti bio Sergej Milnković Savić, a onda je usledio precizan centaršut, koji je odličnom rakcijom glave u suprotan ugao poslao Ćiro Imobile. Bio je to 14. gol u sezoni najboljeg strelca ovog tima.

Iako su imali još nekoliko odličnih šansi, domaći nisu uspeli da izjednače do kraja prvog poluvremena, ali tamo gde su stali u prvih 45 minuta, nastavili su u nastavku. Igrao se 66. minutu meča, Filipe Anderson je poslao upotrebljiv centaršut u srce šesnaesterca, a tamo je majstorski, volejem iz prve, loptu zahvatio Milinković Savić, pa spasa za Giljema Vikarija nije bilo.

Da je karakter možda i najznažnija osobina Andreacolijevog tima pokazali su i trenuci nakon drugog Lacijevog gola. Gosti nisu poklekli, već su krenuli ponovo da se nadigravaju sa kvalitenijim timom. Jednu od najvećih majstorija meča u 75. minutu napravio je levi bek Empolija Rikardo Markiza, koji je probio po levom boku, proturio loptu kroz noge Luizu Felipeu na ivici kaznenog prostora, a onda na pravom mestu pronašao Federika di Frančeska, koji je iz neposredne blizine matirao Strakošu.

Lacio je od tog trenutka krenuo na sve ili ništa i u potpunu opsadu Empolijevog gola. Nestabilni sudija Antonio Đua je prvo dva minuta većao zajedno sa VAR sobom o tome da li je Patrik bio u ofsajdu kada je zatresao protivničku mrežu, ali se ispostavilo da jeste, a onda je u 87. minutu dosuđen jedanaesterac nad Ćirom Imobileom, koji se pomalo teatralno bacio nakon nebeskog skoka sa Lupertom. Preuzeo je golgeter domaćh odgovornost, ali je Vikario fenomenalno intervenisao.

Ipak, domaći se nisu zaustavili, bili su uporni i to im se konačno isplatilo u trećem minutu nadoknade. Matija Zakanji je izvrsno centrirao sa levog boka, Sergej se odlično izborio za pozicijom i dobrim trzajem glave postavio konačan rezultat meča.


SERIJA A - 20. KOLO

Četvrtak

Sampdorija - Kaljari 1:2 (1:0)

/Gabijadini 18 - Dejola 55, Pavoleti 71/

Lacio - Empioli 3:3 (1:2)

/Imobile 14, Milinković Savić 66, 90+3 - Bajrami 6, Zurkovski 8, Di Frančesko 75/

Specija - Verona 1:2 (0:0)

/Erlić 85 - Kaprari 59, 70/

16.30: (1,85) Sasuolo (3,70) Đenova (4,60)

18.30: (2,40) Milan (3,40) Roma (3,15)

20.45: (1,68) Juventus (3,80) Napoli (5,90)

Odloženo

Bolonja – Inter

Atalanta – Torino

Salernitana – Venecija

Fjorentina – Udineze

***Kvote su podložne promenama




tagovi

Sergej Milinković Savić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara