©Reuters
©Reuters

Šerifova katastofa u Pragu, Leverkuzen deli lekcije i bez sedmorice startera, Roma nema sredinu - ili pobeda ili potop (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 05.10.23. | 22:59

Slavija demolirala ekipu iz Tiraspolja (6:0), Aspirindžije slavile u Moldeu (2:1), Servet počišćen u Rimu (4:0)

Šerif iz Tiraspolja uživa u svom trećem uzastopnom učešću u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja, ali po zakonu verovatnoće, nakon brojnih rezultatskih uspeha prosto morao da stigne i potop. Sastav Roberta Bordina je doživeo pravu katastrofu na gostovanju Slaviji iz Praga, čime je značajno umanjio šanse da se upusti u borbu za drugo mesto u grupi G, a ostaje da se vidi koliki će uticaj ovaj debakl imati na psihološko stanje moldavskog šampiona - 0:6 (0:3).

Utakmicu je obeležio Mojmir Hitil, koji je postigao dva gola i zabeležio asistenciju za peti pogodak, koji je postigao David Dudera. Po jedan pogodak postigli su Ogbu, Garananga i Šaranc.

Izabrane vesti

Bajer iz Leverkuzena je nastavio da deli lekcije praktično svim protivnicima kojima je igrao u dosadašnjem toku sezone, izuzev minhenskog Bajerna protiv kojeg su uspeli da izbore remi. Odlični sastav Ćabija Alonsa večeras je rešio posao na gostovanju Moldeu naokon svega 18 minuta igre i usput sačuvao snagu za meč sa Kelnom narednog vikenda - 2:1 (2:0).

Aspirindžije su rutinski stigle do slavlja, iako je Alonso večeras igrao bez čak sedmorice startera. Sve je rešeno u rasponu od svega četiri minuta, kada su mrežu domaćina pogađali Džeremi Frimpong i Nejtan Tela. Domaćin je uspeo samo da stigne do utešnog pogotka preko Emila Brejvika u 88. minutu utakmice, ali ne ida ugrozi pobedu favorizovanih gostiju.

Roma ove sezone ne može da pronađe sredinu, što je možda i osnovni problem Murinjovog tima. Ili se radi o ubedljivoj pobedi ili potpunom rezultatskom potopu. Večeras je protiv Serveta na delu bilo ono prvo, s obzirom da su gosti četiri puta vadili loptu iz svoje mreže - 4:0 (1:0).

Fantastičnu seriju golova nastavio je Romelu Lukaku, kojem je ovo bio drugi gol u Ligi Evrope, odnosno ukupno peti u svom takmičenjima na sedam mečeva.

Belgijanac je postigao jedni pogodak u prvom poluvrenu na aistenciju Džekija Čelika u 21. minutu, dok je drugo poluvreme obeležio dvostruki strelac Andrea Beloti, dok je gol i asistenciju zabeležio kapiten Lorenco Pelegrini, ali je zabrinuo Murinja pošto je zbog povrede izašao već u 57. minutu utakmice.

Pravi mečevi u grupi G tek slede, pošto slede dvomeči između Rome i Slavije, odnosno Serveta i Šefifa, koji će direktno prelomiti bitku za prvo i treće mesto na tabeli.


LIGA EVROPE, 2. KOLO:

GRUPA G:

Roma - Servet 4:0 (1:0)

/Lukaku 21, Beloti 46, 59, Pelegrini 52/

Slavija - Šerif 6:0 (3:0)

/Hitil 4, 71, Ogbu 7, Garanga 39ag, Šaranc 47, Dudera 58/

GRUPA H:

Molde - Leverkuzen 1:2 (0:2)

/Bejvik 87 - Frimpong 14, Tela 18/

Heken - Karabag 0:1 (0:0)

/Žuninjo 70/



tagovi

Slavija PragservetŠerif

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara