©MN Press
©MN Press

Šest dana odluke za srpske kadete: Krivokapićevi puleni u Sloveniji traže put do EP u Izraelu

Vreme čitanja: 3min | sre. 23.03.22. | 11:11

Danas na otvaranju meč sa Turskom od 16 časova

Mlada reprezentacija Srbije je odavno izgubila svaku nadu za plasmanom na Evropsko prvenstvo u Rumuniji i Gruziji naredne godine, omladinci će morati da sačekaju jun u borbi za odlazak u Slovačku, pošto se nalaze u grupi sa Ukrajinom, dok su kadeti dočekali svoj trenutak u kojem mogu da izbore plasaman na završnu smotru evropskih igrača do 17 godina.

Selekcija koju uspešno vodi nekadašnji igrač Vojvodine i Crvene zvezde Radovan Krivokapić u narednih šest dana u slovenačkim Radencima i Gornjoj Radgoni igra završni turnir kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Izraelu, koje je na programu u junu ove godine. Orlići već danas od 16 časova startuju turnir protiv Turske od 16 časova, četiri dana kasnije igraju protiv domaćina od 12.00, dok će 30. marta od 16 sati na megdan Velsu. Direktan plasman na završni turnir obezbediće osam prvoplasiranih timova iz svake grupe, odnosno čak sedam drugogplasiranih timova. Obezbeđeno učešće u ovom trenutku ima samo domaćin Izarel.

Izabrane vesti

Ovo praktično znači da šest bodova garantuju plasman u Izrael, dok bi i sa četiri moglo da se nađe među najboljim drugoplasiranim timovima. Jasno je da bi celokupan tok turnira mogao da odredi današnji meč sa Turskom. Krivokapićev tim je do ove faze takmičenja došao zahvaljujući pobedi nad Hrvatskom (1:0) u Staroj Pazovi, u utakmici koja je direktno odlučivala o prolasku u završnu fazu kvalifikacija. Obe selekcije su prethodno poražene od superiorne Bugarske, a ostvarili ubedljive pobede protiv Lihtenštajna, pa se odlučivalo u trećem kolu. Odlučujući pogodak u velikom slavlju Orlova postigao je napadač Crvene zvezde Mateja Bubanj u 63. minutu utakmice.

Krivokapić je okupljanje reprezentacije obavio 19. marta, a dva dana kasnije usledio je put u Sloveniju. Na spisku selektora Orlića dominiraju igrači Crvene zvezde, njih čak osmorica, a potom sledi Vojvodina sa četiri igrača, dok Čukarički ima tri. Zanimljivo, u ovoj generaciji nema nijednog igrača iz Partizana. Tu su i četiri internacionalca, Đuro Đulio Đekić iz zagrebačke Lokomotive, Aleksandar Stanković iz Intera, Stefan Džodić iz Monpeljea i Miodrag Pivaš iz Grediga.

Kompletan spisak izgleda ovako:

GOLMAN: Stefan Marinković (Crvena zvezda), Luka Lijeskić (Brodarac), Vuk Mitrović (Zemun);

ODBRANA: Vojin Serafimović (Čukarički), Aleksej Vukičević (Crvena zvezda), Veljko Mirosavić (Čukarički), Đuro Đulio Đekić (Lokomotiva, Zagreb), Milan Majstorović (Vojvodina), Kosta Nedeljković (Crvena zvezda), Stefan Bukinac (Vojvodina);

VEZNI RED: Aleksandar Stanković (Inter, Italija), Stefan Džodić (Monpelje, Francuska), Matija Stojanović (Čukarički), Miodrag Pivaš (Grodig, Austrija), Jovan Šljivić (Crvena zvezda), Mateja Radonjić (Crvena zvezda), Milan Kovačev (Vojvodina);

NAPAD: Mirko Nikolašević (Crvena zvezda), Jovan Milošević (Vojvodina), Mateja Bubanj (Crvena zvezda), Jovan Mijatović (Crvena zvezda).

GRUPA 1 (Holandija):

Četvrtak, 24. mart:

16.00: Holandija – Mađarska

19.00: Slovačka - Grčka

GRUPA 2 (Danska):

Sreda, 23. mart:

13.00: Švajcarska – Letonija

19.00: Švedska - Danska

GRUPA 3 (Škotska):

Sreda, 23. mart:

13.00: Škotska – Češka

19.00: Nemačka - Gruzija

GRUPA 4 (Bosna i Hercegovina):

Sreda, 23. mart:

15.00: Španija - Bosna i Hercegovina

15.00: Belgija - Estonija

GRUPA 5 (Luksemburg):

Sreda, 23. mart:

18.00: Luksemburg – Francuska

GRUPA 7 (Slovenija):

Sreda, 23. mart:

12.00: Slovenija – Vels

16.00: Srbija - Turska

GRUPA 8 (Portugalija):

Sreda, 23. mart:

12.00: Bugarska – Finska

16.00: Portugalija - Republika Irska


tagovi

Radovan KrivokapićMateja Bubanj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara