Kike Setjen (©Reuters)
Kike Setjen (©Reuters)

Setjen neće da ide: Osećam se kao da ću doživotno ostati u Barsi

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.07.20. | 13:16

“Ništa mi se ne dešava što nije i pre”, poručuje trener Barse

Tutnji sve na Nou Kampu, tutnji u celoj Kataloniji. Barselona je predala šampionsku krunu, koju je podigao večiti rival Real.

Ali, to je još i najmanji problem. Najveći je potpuni raspad od igre, zbog koje je i Lionel Mesi zavapio da će Barselona da ispadne i od Napolija u Ligi šampiona. A, pre samo šest meseci smenjen je Ernesto Valverde, jer je Barsa igrala loše, da bi došao Kike Setjen, koji je pokvario i ono što je valjalo.

Izabrane vesti

Trener katalonskog giganta je imao vanredni sastanak sa čelnicima kluba, posle kojeg je poručeno da će ostati do kraja sezone. A, Setjen se nada da će ostati i mnogo duže. Iako nema neke velike razloge za taj optimizam.

Gde god odem, razmišljam kao da ću u tom klubu ostati do kraja života i na taj način razmišljam o budućnosti. Ja sam i dalje srećan i neverovatan zadovoljan što sam dobio priliku da vodim Barselonu”, poručio je Setjen sa današnje konferencije za novinare.

Iako mediji u Španiji tvrde da u svlačionici Barselone bukti rat, da igrači ignorišu stručni štab zbog zastarelih metoda rada koje koriste Setjen i njegovi pomoćnici, trener tu ne vidi neke prevelike probleme.

Postoje neke nove situacije, koje menadžment i igrači koji su 15 godina osvajali sve živo, ne vide na isti način. Postoje problemi koji moraju da se reše, ali sve to vidim kao normalnu stvar za klub kao što je ovaj”.

Bruje mediji i da je Leo Mesi taj vođa pobune, prva zvezda tima koja ne razgovara sa prvim trenerom.

Postoje stvari oko kojih se slažemo i oko kojih se ne slažemo. Ali, sve je to normalno. On je potpuno u pravu kada kaže da ako nastavimo ovako da igramo, nećemo učiniti ništa. Mada, imali smo i neke dobre utakmice. Svi smo svesni da moramo da se popravimo. Ako to možemo da uradimo protiv Viljareala, kada nam je sve polazilo za nogom, onda možemo i u Ligi šampiona”.

Uporan je Setjen u stavu da je sve što se u Barsi dešava – normalno. Pa tako i vanredni sastanak sa čelnicima kluba.

Takvi sastanci su uobičajeni. Svi su zabrinuti što tim ne napreduje i tražimo najbolje rešenje. Sastanak je bio priprema za buduće dane. Svesni smo da nas čekaju neki vrlo atraktivni izazovi”.

Na kraju, Kike je na pitanje da li će podneti ostavku rekao:

Onog dana kada sam dolazio rekao sam da ću uživati do poslednjeg dana. Uživam i dalje, bez obzira na okolnosti, jer nikada nisam ni pomišljao da će biti lako. Ništa mi se ne dešava što nije i ranije. Nikada mi se nije javila ta želja da odem”, poručio je Kike Setjen.

Jedino što se ta želja, da ode, javlja mnogim drugim oko njega...


tagovi

Kike SetjenPrimera

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara