Mesi i Setjen (©Reuters)
Mesi i Setjen (©Reuters)

Setjen pravi opasniju Barsu: Mesi ne sme preko pola, čeka da mu donose lopte na tacnu

Vreme čitanja: 2min | čet. 30.07.20. | 11:15

Teret organizacije igre na De Jonga i Puđa

Prazan period između završetka Primere i nastavka Lige šampiona Kike Setjen je rešio da iskoristi tako da promeni način igre Barselone.

Njegov tim u velikom broju mečeva u ligi ovog proleća nije bio dovoljno opasan i tu je prosuo silne bodove, zbog čega je ostao bez titule. Nešto, dakle, u ofanzivi mora da se promeni, jer ne može baš sve da se stavi na leđa Lionelu Mesiju i da se čeka njegov trenutak magije.

Izabrane vesti

U Ligi šampiona se, ipak, igra drugačiji fudbal nego u Primeri. I Napoli, sa kojim Barsa tek treba da odigra revanš osmine finala, niti kasniji rivali, ne igraju bunker, već daju dovoljno prostora da lepeza iz katalonskog napada može da se razmahne. I tu Setjen pravi zamku.

Njegov plan je da u završnici Lige šampiona Barsa igra tako da će Mesi ostajati stalno u napadu, da se neće vraćati na svoju polovinu po loptu, što se često dešavalo ove sezone i zbog čega je tim ostajao bez oštrice u završnici akcije. Kao nekada kod Gvardiole u jednom periodu, Leo će čekati loptu u društvu protivničkih štopera, jer tu iz dva dodira može ili da se nađe sam ispred protivničkog golmana ili da stvori zicer saigračima.

Breme organizacije igre pašće na veziste, pre svih na Frenkija de Jonga, a onda i na mladog Rikija Puđa, pošto kako piše Mundo Deportivo, njih dvojica su u Setjenovim planovima viđeni u startnoj postavi. Njima će biti zadatak da što brže i što tačnije donesu loptu do Mesija.

Trener Barselone planira i da oslobodi Argentinca svih defanzivnih zadataka, pa Lionel neće morati da juri rivalske igrače koji iznose loptu, već će štedeti snagu za situacije kada lopta dođe do njega. Tu je Mesi bez dileme najopasniji fudbaler na svetu.

Međutim, uoči duela sa Napolijem ima Kike Setjen probleme i na drugoj strani – u odbrani. Serija povreda izbacila je njegove defanzivce iz stroja i od svih štopera jedino je Đerar Pike trenutno zdrav i spreman za Napoli. Umtiti i Lengle su povređeni, s tim što za drugog postoji neka nada da bi mogao da se oporavi do utakmice.

Iz tog razloga je Horhe Kuenka prebačen iz B tima, ali se i on povredio na treningu, stradao mu je primicač, tako da Barsa nema dovoljno defanzivaca ni za čestite treninge.


tagovi

Kike SetjenLionel Mesi

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara