Sevalo na sve strane, De Hea spustio rampu, Rašford opet nokautirao PSŽ! Lajpcig ima beka/centarfora (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 20.10.20. | 22:59

Mančester Junajted slavio na Parku prinčeva

Pre dve godine je Markus Rašford golom iz penala u poslednjem minutu zavio PSŽ u crno i izbacio ga iz Lige šampiona, a večeras mu je presudio na istom stadionu na otvaranju nove sezone. Mančester Junajted je prilično iznenađujuće slavio na Parku Prinčeva 2:1 golom engleskog napadača u 86. minutu. Sjajnu utakmicu su odigrali Pari Sen Žermen i Mančester Junajted, igralo se otvoreno, stvorili su gomilu šansi i trebalo je da bude više golova od ova tri na kraju.

Iznenadio je domaći trener Tuhel ostavljanejm Markinjosa na klupi ali ostatak tima je bio očekivan s obzirom na povrede Ikardija, Veratija, Paredesa, Kerera, Bernata... Sa druge strane, Solskjer je iznenadio sa Mektominejom i Fredom u vezi ispred Pogbe, Van de Beka ili Matića. Odbrana sa petoricom je pokazala kakva je orijentacija norveškog stručnjaka večeras i da bi bio zadovoljan bodom. Na kraju je zaslužio i doneo sva tri.

Izabrane vesti

Počelo je vatreno popšto je De Hea u prvih petnaestak minuta branio šanse Di Marije i Kurzave, dok su Rašford i Marsijal pretili domaćem timu. Upravo je Marsijal posle kontakta sa Dialoom u 20. minutu iznudio penal koji je Bruno Fernandeš iz drugog pokušaja pretvorio u vođstvo. Prethodno mu je Navas odbranio prvi udarac ali se penal ponovio jer je Kostarikanac izleteo sa gol-linije.

Nastavio je Junajted da preti šutevima Fernandeša i Mektomineja. Kilijan Mbape se nije video do samog finiša poluvremena kada je izmešao odrbanu Crvenih đavola ali ga je novom sjajnom intervencijom zaustavio De Hea.

Tuhel je dodao gas i na poluvremenu uveo napadača Kena umesto zadnjeg veznog Geja. Počelo je šansom Mbapea koju je opet zaustavio De Hea, ali iz narednog kornera nije mogao da zaustavi svog saigrača Marsijala da ne zatrese sopstvenu mrežu.

Napadalo se u talasima na obe strane, utakmica ni u jednom momentu nije gubila na dinamici i tempu. Koliko god je PSŽ delovao kao gladniji pobede i ofanzivniji, Junajted je u šansama bio opasniji zahvaljujući Rašfordu i Brunu. Pokušao je Tuhel izmenama, ali Nejmar i Mbape su večeras bili ispod svog nivoa i tu sve nade Svetaca umiru.

Kada je izgledalo da će se Junajted u poslednjim minutima odlučiti na odbranu boda, Rašford je sjajnu utakmicu krunisao pobedničkim golom. Umakao je Danilu i iz okreta šutirao hiriruški precizno u suprotan ugao za iznenađujuću pobedu nad vicešampionom Evrope. Junajted nije mogao da zamisli lepši početak sezone u Ligi šampiona.

Istanbul je večeras postao prvi grad u istoriji Lige šampiona sa četiri različita predstavnika. Velikoj trojci Galatasaraju, Fenerbaheču i Bešiktašu se večeras na spisku učesnika priključio i debitant Bašakšehir. Ali neće po lepom pamtiti debi u elitnom takmičenju.

Prošlosezonski polufinalista Lajpcig je skoro pa rutinski savladao Bašakšehir 2:0. Nemci su pobedom na startu poručili da će biti ravnopravan protivkandidat Mančester Junajted i Pari Sen Žermenu u borbi za osminu finala.

Počelo je totalnom ofanzivom Lajpciga koji je ređao šanse, a posebno raspoložen je bio levi spoljnji Anhelinjo. Ofanziva je urodila plodom već posle 16 minuta kada je Kampl dubinskom loptom prebacio odbranu Turaka i pronašao Anhelinja koji se ubacio iz drugog plana, majstorskom fintom u prijemu prevario čuvara, okrenuo se i pogodio. Levom beku je ovo bio treći gol na prethodne tri utakmice...

A samo četiri minuta kasnije, Anhelinjo je pogodio i za 2:0! Kardinalno je pogrešio štoper Eupreanu i častio loptom Poulsena. Danac je dodao do Nkunkua koji je samo produžio loptu Anhelinju, a Španac je poput najiskusnijeg centarfora bio surovi egzekutor. Čini se da je Gvardiola olako otpisao ovog momka...

Posle pola sata je moglo da bude 3:0 pošto su Nkunku i Olmo imali šanse, ali se Bašakšehir nekako spasao. Bili su domaći bolji i u drugom poluvremenu ali je Hvang donosio neke loše odluke u završnici. Bašakšehir skoro da nije imao pravu šansu. 

GRUPA H

PSŽ - Mančester Junajted 1:2 (0:1)

/Marsijal 55 autogol - Fernandeš 23 penal, Rašford 86/

RB Lajpcig - Bašakšehir 2:0

/Anhelinjo 16, 20/



tagovi

Markus RašfordAnhelinjoBruno FernandešDavid De Hea

Obaveštavaj me

Man. Junajted
PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara