Foto: Reuters
Foto: Reuters

Ševčenko: Lepo je videti povratak Milana, Maldini je obavio veliki posao

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.03.21. | 11:07

Ukrajinac pred susret Rosonera i Napolija nije štedeo pohvale na račun bivšeg kluba i nekadašnjih saigrača

Derbi 27. kola Serije A ujedno će predstavljati okršaj Đenara Gatuza sa klubom u kojem je ostavio najdublji trag tokom igračke karijere. Utakmica zakazana za nedelju od 20.45 časova na San Siru za Milan je prilika da održi korak u šampionskoj trci u odnosu na Inter, dok Napoli gostovanje Rosonerima dočekuje sa željom da očuva priključak u odnosu na Atalantu i Romu, konkurente za mesto u Ligi šampiona.

Susret bivšeg kluba i nekadašnjeg saigrača bio je povod Andreju Ševčenku da se u razgovoru za Gazetu osvrne na aktuelnu situaciju u Malanu, ali i Napulju.

Izabrane vesti

"Nisam iznenađen Milanovom igrom protiv Mančester Junajteda, kao ni onim što rade u Italiji. Pioli vodi tim ozbiljno i sa pregršt dobrih ideja. Da li mogu da izbore plasman u četvrtfinale? Ekipa mi deluje sa obe noge na zemlji, fokusirano i rekao bih da ima dobre šanse. Šta god da se desi, mora se priznati da je tim igrao uzdignute glave. Lepo je videti da se Milan vratio", kazao je Ukrajinac.

Posebne pohvale nekadašnji centarfor imao je na račun bivšeg saigrača Paola Maldinija, koji obavlja funkciju tehničkog direktora Milana.

"Za mene je Paolo poput brata, a Milan je Milan. Paolo radi sjajan posao, kao i ceo klub. Postoji dobar projekat koji ih sve ujedinjuje: upravu, stručni štab, igrače. Nisam sumnjao u njihov rad, znao sam da će vremenom doći do rezultata, plan je bio jasan. Milan je odličan u prvenstvu i neophodno je da održi visoke ambicije".

Kvota na Milan protiv Napolija je 2,75

Večeras će se na drugoj strani terena, ispred Rosonera, naći još jedan Ševčenkov saigrač iz Milana Đenaro Gatuzo, aktuelni trener Napolija.

"Rino, koji mi je jako drag, dobro korača trenerskom stazom. Našao se pred brojnim iskušenjima, ali nikada nije ustuknuo. Mnogo je radio na stvaranju karijere, što je za poštovanje. Da li će biti uzbuđen što će se na San Siro vratiti kao protivnik? Mislim da će moći da zadrži emocije. Milan je njegova istorija, predivan komadić njegove karijere, kao i moje, ali sada svako gradi svoj put".

Ševčenko se je prokomentarisao i potencijalni povratak Zlatana Ibrahimovića u nacionalni tim Švedske nakon odličnih igara u klupksom dresu.

"Ako se Ibra vrati u nacionalni tim, to je dobro za Švedsku i za sav evropski fudbal. Ako je Zlatan dobro i motivisan, uvek možete naći mesto u reprezentaciji", rekao je selektor Ukrajine.



tagovi

Andrej ŠevčenkoPaolo MaldiniĐenaro Gatuzo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara