Pioli (© Reuters)
Pioli (© Reuters)

Stefano Pioli: Ovaj Milan nije normalan

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.03.21. | 21:53

„Kesi mi je rekao da nije igrao rukom“, kaže trener Rosonera

Milan je preživeo i Old Traford. Desetkovan, sa drugim timom, bez glavnih zvezda (Ibrahimović, Rebić, Čalhanoglu, Mandžukić, Benaser), osuđen na poraz – izvukao se. Posle prvih 90 minuta osmine finala Lige Evrope, doneo je u Italiju rezultat koji ga stavlja u komotniju poziciju pred revanš na San Siru narednog četvrtka (1:1).

Rosoneri su bolje otvorili meč na Old Trafordu, dva gola su im poništena, ali nisu odustajali, pa su do zasluženog izjednačenja stigli u nadoknadi.

Izabrane vesti

Imali smo naspram sebe odgovarajućeg protivnika, a mi kao tim rastemo i pokušavamo da ga pobedimo. Protiv sastava kakav je Mančester možete samo da napredujete. Odigrali smo izvanredno, međutim, Junajted ima snažne i brze igrače, biće zahtevno u revanšu. Na našem terenu ćemo morati da odigramo na još višem nivou ukoliko želimo da izbacimo ovakvog takmaca. Sad se bacamo na Seriju A, jer je malo vremena za oporavak“, sumira utiske posle gostovanja u Engleskoj Stefano Pioli.

Trener Milana posebno hvali karakter ekipe, činjenicu da nije odustajala, da je „grizla“ do kraja, što joj se isplatilo u 92. minutu kad je posle kornera Radeta Krunića pogodio Simon Kjer.

Njegov gol predstavlja satisfakciju. Ne treniram normalan tim. Ne, ovo je posebna grupa igrača, sa profesionalne i ljudske tačke gledišta. Kad vidim da momci ostave dušu na terenu, prirodno je da budem zadovoljan rezultatom. Srećni smo, ali smo mogli i više od remija. Pokazali smo da smo u stanju da se nosimo sa snažnim protivnikom kakav je Mančester junajted“.

Malo ko je verovao u Milan s početka sezone. Čak i kad ga je nedavno Inter dobio u derbiju, prethodno i Specija u prvenstvu, a Crvena zvezda namučila u prvom susretu šesnaestine finala Lige Evrope prognozirali su mu pad. A onda je uzdrman kadrovskim problemima otišao na noge Mančesteru i izdržao. Što naročito raduje Piolija.

„Pokazali smo timski duh. Igramo na svaka tri, četiri dana, ali ovi momci se nikad ne predaju. Iako su ovo možda i odlučujući trenuci sezone, a igramo paralelno na dva koloseka, u Seriji A i Ligi Evrope, tokom pauze zbog obaveza reprezentacija ćemo možda biti u prilici da udahnemo malo vazduha. Čekaju nas tri bitne utakmice, protiv Napolija na San Siru, revanš sa Mančesterom, pa put u Firencu. Posle toga ćemo se odmoriti. Makar oni koji ne budu išli u državne timove“.

Osvrnuo se šef struke Milana i na poništen gol Franka Kesija iz 12. minuta.

„S klupe ništa nisam video, osim da je postigao sjajan gol. Što je za njega bitno, jer je igrao kvalitetno. Da je priznat, dao bi nam još više snage. Kesi me je posle susreta uveravao da nije dirao loptu rukom“, dodao je Stefano Pioli.


tagovi

Liga EvropeStefano Pioli

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara