Žil Kunde (©Reuters)
Žil Kunde (©Reuters)

Sevilja i Totenhem imali dogovor: Sančez i 30.000.000 za Kundea, Francuz - odbio

Vreme čitanja: 2min | sre. 14.07.21. | 11:12

Propao veliki posao...

Sezona se nije bila ni primakla kraju, a već je bilo jasno da će Žil Kunde biti među najtraženijim štoperima na Starom kontinentu. Druga izvanredna sezona razuverila je sve “neverne Tome”, pokazao je Žil Kunde zašto je Monći svojevremeno izdvojio 25.000.000 evra da dovede francuskog štopera iz Bordoa na Ramon Sančez Pishuan.

U debitantskoj sezoni se Žil Kunde našao u idealnom timu Lige Evrope, koju je tom prilikom Sevilja i osvojila. Već tada su skeptici zaćutali. Ispostavilo se da je Monći bio u pravu kada se otvorio za anonimusa iz Bordoa. Dobila je Sevilja “zlatnu koku”.

Izabrane vesti

Sevilja je namirisala Kundea, dobila ga je po pristupačnoj ceni, a ovoga leta će Andalužani pošteno naplatiti umeće da ispod radara dovedu igrača koji će im mnogo toga doneti na terenu, uticati na rezultate i na kraju dobrano popuniti kasu.

Mančester junajted je počeo da se raspituje nekoliko meseci unazad, ali bi Crveni đavoli radije videli Rafaela Varana na Old Trafordu. I dok pokušavaju da privedu taj posao kraju, a Kundea i Sevilju drže na čekanju, u trku za potpis Žila Kundea se uključio Totenhem. I glatko je odbijen. Od strane igrača.

Totenhem se raspitivao u Sevilji za cenu Žila Kundea i otpočinjanje potencijalnih pregovora, ali mogućnost da se talentovani štoper preseli u London ekspresno je nestala. Sparsi su dobili negativan odgovor direktno od Kundea i njegovih agenta. Imali su Sevilja i Totenhem dogovor da Žil Kunde krene put Londona, Sparsi uplate na račun Andalužana 30.000.000 evra i pošalju Davisona Sančeza, piše Di Marcio. Sve je propalo.

Razlog je jednostavan – Žil Kunde neće da ide u klub koji ne igra u Ligi šampiona. To bi za Francuza bio korak unazad. Razmatraće Žil Kunde ponude sa svojim agentom samo od klubova koji igraju u elitnom takmičenju i koji su platežno moćniji od Sevilje. U niži razred neće otići. Po cenu da još jednu sezonu provede na jugu Španije.



tagovi

Žil KundeTotenhemSeviljaNuno Espirito Santoletnji prelazni rok 2021

Obaveštavaj me

Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara