©Reuters
©Reuters

Sevilja je mogla da ima najbolji golmanski par u Primeri, ali Bono želi da ide zbog Dmitrovića

Vreme čitanja: 2min | sre. 07.04.21. | 13:09

Marokanac je svestan da gubi mesto prvog čuvara mreže, pa će karijeru najverovatnije nastaviti u Premijer ligi

Odlični marokanski čuvar mreže Jasin Bono, ovog leta će izvesno napustiti stadion Ramon Sančez Pishuan, pošto će od naredne sezone mrežu Sevilje čuvati srpski reprezentativac Marko Dmitrović.

Kako piše El Gol Digital Andalužani su naredne sezone mogli da imaju najbolji golmanski tandem u Primeri, ali je Bono svestan da će njegova pozicija prvog čuvara mreže biti ugoržena, pa će potražiti svoje mesto u nekon drugom takmičenju. Isti izvor navodi da Marokanac, koji ima i kanadsko državljanstvo, ima nekoliko ponuda iz Premijer lige, gde će biti u prilici da potvrdi kvalitet.

Izabrane vesti

Bono je već zatražio odlazak iz kluba, a Sevilja mu neće stajati na putu, jer ako bi želeli da zadže i njega, morali bi da mu povećaju primanja. Ovako, biće u situaciji da zarade na odlasku čuvara mreže koji ima ugovor na Pishuanu do 2024. godine. Njegova cena je 18.000.000 evra, što je pristupačna cifra za klubove iz Premijer lige. Prema portalu El Gol DigitalI za njegove usluge posebno je zainteresovan Totenhem, koji traži zamenu za Uga Lorisa.

PON, 21.00: (3,50) SELTA (3,10) SEVILJA (2,25)

Marokanac ima 30 godina, a u Španiju je došao još 2012. godine, kada je potpisao za Atletiko Madrid. Potom je išao na pozajmicu u Saragosu, a 2016. godine je prešao u Đironu. Sevilja ga je u sezoni 2019/2020. prvo dovela na zajam, a u septembru prošle godine ga je zvanično otkupila za 4.000.000 evra.

Klub sa stadiona Ramon Sančes Pishuan će u poslu zamene čuvara mreže biti u potpunoj finansijskoj dobiti, s obzirom da Dmitrović stiže kao slobodan igrač u julu, nakon što mu bude istekao ugovor sa Eibarom, gde je blistao u poslednje četiri sezone i privukao pažnju najvećih španskih klubova.


tagovi

Jasin BonoMarko Dmitrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara