Sadik protiv Mančestera (© MN Press)
Sadik protiv Mančestera (© MN Press)

Sevilja priznala da joj se sviđa Sadik, Lopetegi kaže da se isticao u Partizanu

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.02.21. | 17:51

Monći priprema teren za naredni prelazni rok

Pominjao se Njukasl, više kao nagađanje engleskih medija, u jednom trenutku bio je aktuelan Valjadolid, a kako sad stvari stoje najveći interes za Umara Sadika pokazala je Sevilja.

Osvajač Lige Evrope pomno prati učinak Nigerijca i dresu Almerije, oduševljen je njegovim golovima i načinom na koji muči protivničke odbrane, a simaptije su toliko očigledne da ih na stadionu „Roman Sančez Pishuan“ više i ne kriju. Trener Đulen Lopetegi priznao je da se 23-godišnji špic nalazi u sferi interesovanja Sevilje.

Izabrane vesti

Sadik je veoma interesantan fudbaler. Odradio je veliki posao za Partizan prošle seozne, isticao se u crno-belom dresu. Stvarno dobar igrač, kao i drugi koje Almerija poseduje“, rekao je Lopetegi pred meč četvrtfinala Kupa kralja baš sa pokrajinskim rivalom u sredu veče.

Prema pisanju lokalnih medija, sportski direktor Monći već je preduzeo korake u cilju angažmana Umara Sadika. Ne odmah, već na leto, pošto se transfer pijaca u Španiji završava za nekoliko sati, a arapski vlasnici Almerije nisu pod pritiskom da prodaju akviziciju iz prethodnog prelaznog roka. Izvesno je samo da će zaraditi. Višestruko. Platili su ga Partiznu 5.000.000 evra u osnovici, uz bonuse za koje se u Humskoj 1 nadaju da bi mogli da izađu na najmanje 13.000.000 evra.

Pogotovo što se Almerija bori za plasman u Primeru i nije joj u interesu da se tako lako odrekne najboljeg strelca (13 golova). Odnosno, ako bude odlazio, insistiraće za plaćanju otkupne klauzule. Navodno je postavljena na 60.000.000 evra.


tagovi

Umar SadikAlmerijaSeviljaMonćiRamon MonćiĐulen Lopetegi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara