Džonatan Dejvid i Burak Jilmaz (AFP)
Džonatan Dejvid i Burak Jilmaz (AFP)

Sevilja probila led, Lil za dva kola od davljenika do lidera: Cela grupa G u igri za nokaut fazu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 23.11.21. | 22:59

Doge posle pobede nad Salcburgom lideri sa osam bodova, Salcburg ima jedan manje, Sevilja prvim trijumfom u grupi došla do brojke od šest, dok Volfsburg ima pet bodova

Ne može bez drame u, na papiru, najslabijoj grupi prve faze Lige šampiona. Možda međusobni okršaji Sevilje, Lila, Volfzburga i Salcburga nisu privlačili veliku pažnju, niti su bili naročito atraktivni, ali situacija u ovoj gurpi je takva da uoči poslednjeg kola svaki od timova može da se nada prolazu u nokaut fazu. Sevilja da bi porazom izgubila šanse za plasman među najboljih 16, a takva vrsta pritiska je pomogla ekipi Đulena Lopetegija da na svom Ramon Sančez Pishuanu probije led, odnosno dođe do prve pobede u ovoj sezoni Lige šampiona - 2:0. Za to vreme Lil je znao da će, nezavisno od večerašnjeg ishoda protiv Salcburga u poslednjoj rundi odlučivati o prvoj ili drugoj poziciji, ali se zahvaljujući golu Džonatana Dejvida postarao da pred šesto kolo obezbedi pol poziciju - 1:0.

Doge u poslednjem kolu gostuju Volfsburgu i biće im dovoljno da ne izgube kako bi nastavili takmičenje u Ligi šampiona. Sevilja ide na noge Salcburgu i u tom duelu će se takođe direktno odlučivati jedan od dva učesnika nokaut faze.

Izabrane vesti

Ali šta radi Džonatan Dejvid ove sezone u dresu Lila. Prethodne je izneo veliki teret na putu do šampionske titule, a ove bi mogao da povuče ekipu u suženo društvo mahom evropskih velikana. Činjenica da je odbrana Salcburga haotično reagovala kada joj se lopta uvukla u šesnaesterac, pre nego što je Kanađanin pogodio, ne umanjuje njegove zasluge za Lilovo dizanje od pokojnika do pukovnika u dve utakmice.

Bio je Dejvid strelac iz penala za 1:1 protiv Sevilje pre nego što je njegov tim došao do preokreta, a večeras pomogao ekipi da potpuno zaboravi jalova izdanja iz prva tri kola. Bio je ovo njegov 12 gol na 18 utakmica za Lil ove sezone (Liga 1 i Liga šampiona). Tek drugi, ali i jedan od najvažnijih u evropskoj eliti, dok je u Ligi 1 postigao 10 od ukupno 18 golova francuskog kluba.

Kada je reč o Sevilji, najčvršća odbrana španske Primere potpuno je odsekla prilaze golu Volfzburgu i dozvolila mu tek jedan udarac u okvir. Kupila je sebi mirnoću i pogodnost da ne mora da srlja ka protivničkom golu u nastavku utakmice kada se Đoan Đordan obreo u u petercu i sproveo u mrežu loptu koju je poslao Ivan Rakitić.

Želeli su Andalužani da overe trijumf i u dva navrata su bili blizu. Prvo po isteku sat vremena igre kada je zapretio Papu Gomez, pa sedam minuta kasnije preko Žila Kundea. Ono što štoperu i ofanzivcu nije pošlo za rukom, uspeo je da uradi Rafa Mir i to u sedmom minutu nadoknade iako je bilo predviđeno pet. Kao i Đordan, i Mir je imao lagan posao u petercu, sve zahvaljujući idealnoj lopti Lukasa Okamposa.


GRUPA G

Sevilja - Volfzburg 1:0 (1:0)

/Đordan 13/

Lil - Salcburg 1:0 (1:0)

/Dejvid 31/




tagovi

VolfsburgRed Bul SalcburgSalcburgSeviljaLil

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara