Pike proslavlja gol (©Reuters)
Pike proslavlja gol (©Reuters)

Sevilja provocirala sreću i surovo je kažnjena, Barsa sa “konopca” do finala Kupa (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 03.03.21. | 23:33

Pike u 94. minutu doneo produžetke

Postoje neka nepisana pravila u fudbalu, a jedno od njih je da sreću nikako ne bi trebalo provocirati. U takvim situacijama ona redovno okrene leđa.

U Sevilji su, izgleda, mislili da njima to ne može da se desi večeras na Nou Kampu. Odigrali su utakmicu ispod svakog nivoa za takav klub i kažnjeni su na najsuroviji način. Barselona, sa već okačenim konopcem oko vrata, postigla je gol u 94. minutu za produžetak, a onda u tom dodatku našla prolaz do finala Kupa Kralja – 3:0 (prvi meč 0:2).

Izabrane vesti

Navikli smo se na više fudbala od Sevilje. Da igra, napada, makar bude opasna iz kontre, a ne da igra bunker kakvog se ne bi postideo ni prosečni srpski superligaš. Tim koji ima u sastavu Rakitića, Papua Gomeza, En Nezirija, Navasa, igrao je 90 minuta tako da gotovo nije prešao centar. U drugom poluvremenu svih 11 igrača je bilo do 30 metara od svoje mreže. Kroz tu šumu nogu Barselona nije mogla ni da vidi, a kamoli da dođe do gola.

Kanonada katalonske družine izgledala je kao kad topovska đulad udaraju u predebele bedeme oko grada i uzalud biju, ne mogu nikakvu štetu da im nanesu. Najbolju šansu za drugi gol Barselone u drugom poluvremenu imao je Đordi Alba, koji je pogodio prečku. Sve ostalo je bilo pogađanje blokova, retko koja lopta je uopšte stizala do golmana Vaclika.

Istina, imala je Sevilja zicer da reši sve dileme i pre isteka 90. minuta. Poput mungosa koji igrom na ivici izaziva i umara kobru, pre nego što zada udarac, Andalužani su u 73. minutu sačekali grešku i izleteli iz bunkera u kontru. Mingueza je u šesnaestercu oborio Okamposa i podario gostima ono što su čekali od početka utakmice. Šansu da jednim udarcem reše utakmicu. Ali... To čačkanje sreće je došlo na naplatu. Ter Štegen je odbranio penal Okamposu i ostavio utakmicu otvorenom do kraja.

Finiš je dotukao tim Đulena Lopetegija. Fernando je u 92. minutu dobio crveni karton, a u 94. Barsi se vratilo jurišanje napred po svaku cenu. Doduše, ništa drugo nisu mogli ni da rade… Grizman je poslao centaršut, a Pike je glavom našao put do mreže – 2:0.

Potpuno ubijena u pojam Sevilja je kapitulirala i treći put malo nakon što je produžetak počeo, Brajtvajt je postigao gol za 3:0. Usledila je akcija gostiju koji su tražili penal jer je lopta pomazila ruku Lenglea, a nakon VAR asistencije procenjeno je da nema jedanaesterca.

De Jong je u 103. minutu dobio crveni karton, ostala je Sevilja sa devetoricom i to je bio kraj.

Barsa ide dalje i pored vrlo skromne partije Lionela Mesija, Argentinac nije uspevao nikako da pronađe put kroz šumu nogu gostiju. Ali, boriće se Katalonci za trofej, to je jedino što će se pamtiti.

ŠPANIJA, KUP KRALJA - POLUFINALE (REVANŠ MEČEVI)

Sreda

Barselona – Sevilja 3:0 (1:0), prvi meč 0:2

/Dembele 12, Pike 90+4, Brajtvajt 95/

Četvrtak

21.00: (3,15) Levante (3,20) Bilbao (2,35) /prvi meč 1:1/

*** kvote su podložne promenama


tagovi

BarselonaSeviljaKup kraljaĐerar PikeŠpanija

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara