(©Reuters)
(©Reuters)

Sevilja radila Mendilibaru iza leđa, on odbio novi ugovor

Vreme čitanja: 2min | uto. 06.06.23. | 12:49

Veliki problemi u taboru šampiona Lige Evrope

Trofej Lige Evrope nije sanirao sve rupe u trupu Seviljinog broda. Štaviše, tek sada kada su svetla reflektora ponovo usmerena ka klubu iz Andaluzije, jaz se vidi jasnije nego ikada ove sezone.

Dok se najavljuje odlazak legendarnog sportskog direktora Ramona Mončija, svi su izgledi da će Sevilja morati da potraži i novog trenera. Predsednik kluba Hoze Kastro se uvalio u duboke probleme, dok ima armiju navijača iznad glave, koji traže da se sa Hoze Luisom Mendilibarom produži saradnja. Jer, iskusni stručnjak je izvukao tim iz opasne zone do gornje polovine tabele, a onda i osvojio još jedan evropski trofej.

Izabrane vesti

Međutim, Mendilibar je odbio dve Seviljine ponude da se saradnja nastavi. Problem je ispao zbog toga što su čelnici kluba uhvaćeni sa "rukama u medu". Kako pišu španski mediji, šef struke crveno-belih je saznao da mu je klupsko rukovodstvo radilo iza leđa. Odnosno, da su vodeći ljudi Sevilje uz sve lepe reči i tapšanje po leđima, zvali trenera Rajo Valjekana Andonija Iraolu i pitali ga da li je zainteresovan za posao.

Greška u koracima čelnika Sevilje je u tome što je isti menadžer Mendilibaru i Iraoli, te ništa nije moglo da se sakrije.

Sada je Mendilibar povređen i uvređen, ali posle svih dobrih rezultata i velike podrške koju ima među navijačima, svestan je da on je taj koji sada svira, a klupsko rukovodstvo mora da igra po njegovim notama. Očigledno će morati uprava Sevilje debelo da odreši kesu, mnogo više nego što je planirala, da bi sanirala „rane na duši“ aktuelnog trenera, da bi on rekao konačno „da“ i produžio ugovor.


tagovi

Hose Luis MendilibarSeviljaPrimera

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara