Gol Rakitića (©Reuters)
Gol Rakitića (©Reuters)

Sevilja sa ruskog fronta do nokaut faze LŠ (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 24.11.20. | 20:54

Munir doneo špancima pobedu u 94. minutu – 2:1

Sve je gotovo u Grupi E dva kola pre kraja! Sevilja je slavila u Rusiji golom Munira u 94. minutu i na istočnom frontu pronašla kartu koja je vodi u prolećnu fazu Lige šampiona.

Tri boda u Krasnodaru osvojena su u samom finišu, pa pobeda Čelsija u Francuskoj nije mnogo značila Andalužanima. Sami su sebi prokrčili put do šesnaest najboljih timova Evrope, golom koji su postigli kada je Bikovima pao gard, kada su izgubili veru u pobedu – 2:1 (1:0).

Izabrane vesti

Svih 90 minuta na terenu proveo je srpski reprezentativac Nemanja Gudelj, koji je, kao za Orlove, igrao na poziciji štopera. Prvi deo je odigrao besprekorno, ali je u drugom imao težak kiks, koji pukom srećom i uz pomoć Kundea, nije rezultirao golom za Krasnodar.

Utakmici samo što je počela promenjen je tok od uobičajenog. Nisu stigla dva tima ni da opipaju snagu jedan drugom, a Sevilja je već povela.

Okampos je probio po desnoj strani, centrirao, a odbitak je savršeno seo na nogu Rakitiću. Da je sam sebi centrirao, bolje ne bi ispalo. Kreativni vezista je „poklopio“ loptu sa 17-18 metara i poslao je u sam ugao, tamo gde golman Krasnodara nije mogao da dohvati – 0:1.

Dobili su Španci krila i veliku sigurnost da mirnije i slobodnije igraju u nastavku meča. Krasnodar je pokušavao, uglavnom je napadao po desnoj strani, ali nije uspevao ni da čestito zapreti. Najbolju šansu ruski Bikovi su imali kada je Kabela prošao kroz sredinu gostiju, našao se u dobroj poziciji za šut, ali je udarac bio preslab, lopta je samo doskakutala do golmana Sevilje.

Bilo je opasno i na drugoj strani, iz svake oduzete lopte Sevilja je probala da napravi kontre, bilo je dobrih pozicija, ali ne i drugog gola. Najbolju šansu Andalužani su imali iz kornera, kada je udarac glavom Dijega Karlosa prošao tik pored stative.

Meč se fantastično rasplamsao na početku drugog dela. Najpre je Nemanja Gudelj napravio neverovatan kiks, izgubio je loptu ispred svog šesnaesterca, ali ga je Kunde, uz pomoć stative, spasao, Kabela je ostao da u neverici gleda šta je promašio. Koji minut kasnije je De Jong promašio iz voleja sa peterca da donese Sevilji 2:0 i već u sledećem napadu je stigla kazna. Besprekorno je Krasnodar izveo napad, lopta je išla kao po koncu, došla je na kraju do Vandersona, koji je našao put do mreže – 1:1.

Posle toga, umesto da doda gas, Krasnodar je ponovo odbijen od gola rivala, imala je Sevilja više od igre, bolje šanse do kraja, ali se činilo da neće uspeti da ih realizuje. I pre sudije kraj je odsvirao Munir. Gol u 94. minutu i – ende. Sevilja i Čelsi idu dalje. Krasnodaru ostaje borba za treće mesto, za Ligu Evrope.

LIGA ŠAMPIONA, 4. KOLO

GRUPA E

Krasnodar – Sevilja 1:2 (0:1)

/Vanderson 56 – Rakitić 4, Munir 94/

Ren – Čelsi  1:2 (0:1)

/Girasi 85 - Hadson-Odoi 20, Žiru 91/



tagovi

SeviljaKrasnodarLiga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara