Ivan Rakitić (©AFP)
Ivan Rakitić (©AFP)

Sevilja se vratila posle 0:2, ali ne zna za pobedu već mesec dana (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 28.10.23. | 23:07

Andalužani prelepim golom Ivana Rakitića stigli do boda na gostovanju Kadizu - 2:2

Nikako Sevilja da zaliči na onu iz prethodnih godina što se borila za mesto u samom vrh tabele i u nekoliko navrata osvajala Ligu Evrope. U aktuelnoj sezoni nije ni bleda senka tog tima i iz nedelje u nedelju sve više razočarava svoje navijače. Imala je ekipa Dijega Alonsa priliku ovog vikenda da izađe iz rezultatske krize, odličnu priliku budući da je gostovala Kadizu, koji je takođe u silaznoj putanji, ali nije uspela da iskoristi trenutak, već je morala da se zadovolji samo bodom u 11. kolu Primere – 2:2 (1:2).

I to su Andalužani morali da čupaju bod sa gostovanja na Nuevo Mirandilji, s obzirom na to da su bili u debelom zaostatku.Imali su gosti iz Andaluzije dva gola minusa posle nepunih pola sata, ali su ekspresnom reakcijom u prvom poluvremenu, te prelepim golom Ivana Rakitića u nastavku, uspeli da se vrate u život i baš kao pre dvadesetak dana protiv Rajo Valjekana osvoje bod nakon što su se našli u situaciji da jure 0:2.

Izabrane vesti

Ipak, slaba će uteha biti navijačima Sevilje što su njihovi ljubimci ostali neporaženi na gostovanju u komšiluku, jer tim sa Ramon Sančes Pishuana ne zna za pobedu već mesec dana, odnosno na šest uzastopnih utakmica u svim takmičenjima računajući i večerašnju. Ni u Kadizu ne mogu da budu u potpunosti zadovoljni, mada ni remi ne dođe toliko loše posle tri vezana poraza u Primeri.

No, Kadiz je vrlo lako mogao i do celog plena na koji čeka još od prvog dana septembra. Već u 28. minutu domaćin je imao dva gola prednosti. Prvo je u osmom minutu Rođer Marti iskoristio loše postavljanje odbrane Sevilje i pravovremeno uposlio Krisa Ramosa, da bi dvadeset minuta kasnije Darvin Maćis kaznio veliku grešku Serhija Ramosa i duplirao vođstvo Kadiza, takođe na dodavanje Martija.

Ramos zapravo nije ni trebalo da bude u igri u tim trenucima, budući da je još u ranoj fazi meča bez lopte, kada je igra bila zaustavljena, udario po glavi Martija. Srećom po njega, glavnom arbitru je taj detalj promakao, nije se ni VAR soba oglasila, te je Sevilja ostala sa deset igrača u polju i u finišu prvog poluvremena prepolovila zaostatak preko Lukasa Okamposa.

Sevilja je u nastavku povećala pritisak, zaigrala još ofanzivije, a Alonso pred istek sat vremena izmene Jusefa En Nesirija i Olivera Toresa kako bi krenuo po drugi gol. I on je stigao dva minuta nakon što je urugvajski stručnjak pomenuti dvojac podigao sa klupe. Samo što mu ga nije doneo nijedan od njih dvojice, već - Ivan Rakitić. Od Kadiza do Kadiza. Toliko je trajao golgeterski post hrvatskog veziste. Otkako je 21. januara ove godine u 18. kolu Primere pogodio sa bele tačke protiv večerašnjeg rivala, Rakitić se sve do ove subote nije upisivao u listu strelaca.

Ali je zato višemesečni post odlučio da prekine u velikom stilu. Dočekao je iskusni fudbaler odbitak na ivici šesnaesterca i uhvatio volej tako da je prebacio Konana Ledesmu, koji je stajao malo ispred gol-linije i savršeno pogodio dalji ugao. Ruku na srce, teško da je baš tako želeo da zahvati loptu, ali niko u Sevilji neće mariti za to.

Uskoro opširnije...

PRIMERA – 11. KOLO

Petak

Đirona - Selta 1:0 (0:0)

/Erera 90+1/

Subota

Almerija - Las Palmas 1:2 (0:1)

/El Hadadi 23/

Barselona - Real Madrid 1:2 (1:0)

/Gundogan 6 - Belingem 68, 90+2/

Majorka - Hetafe 0:0

Kadiz - Sevilja 2:2 (2:1)

/Ramos 8, Maćis 28 - Okampos 37, Rakitić 60/

Nedelja

14.00: (2,15) Betis (3,45) Osasuna (3,70)

16.15: (3,15) Rajo Valjekano (3,15) Sosijedad (2,40)

18.30: (1,67) Atletik Bilbao (3,60) Valensija (5,70)

21.00: (1,38) Atletiko Madrid (4,70) Alaves (8,50)

Ponedeljak

21.00: (3,10) Granada (3,50) Viljareal (2,40)

***kvote su podložne promenama



tagovi

KadizSeviljaPrimera

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara