Oskar (©AFP)
Oskar (©AFP)

Seviljin juriš: Rakitić i Realov specijalista za prekide

Vreme čitanja: 2min | sre. 26.08.20. | 11:17

Oskar Rodrigez je na meti

Pehar Lige Evrope garantuje dobru zaradu u letnjem prelaznom roku, ali Monći želi da Sevilja uprkos izvesnim odlascima ostane konkurentna i za Ligu šampiona naredne sezone. Stoga dva zanimljiva imena na spisku potencijalnih pojaačanja Andalužana: Ivan Rakitić i Oskar Rodrigez.

Što se tiče Hrvata, zna se da je on na izlaznim vratima sa stadiona Kam Nou i zna se da je Sevilja zainteresovana, mada je nejasno da li bi on nazad u Andaluziju ili bi na neku drugu destinaciju po veći ugovor. Ugovor sa Barsom mu ističe sledeće godine, plata iznosi 7.800.000 evra, tako da bi ga Blaugrana rado pustila za obeštećenje ne veće od 10.000.000, ako i toliko.

Izabrane vesti

Problem je što Barselona uslovljava Sevilju da joj uz to malo novca da i pravo preče kupovine najvrednijih igrača tima, Žila Kundea, Dijega Karlosa i Lukasa Okamposa.

S druge strane, Đulenu Lopetegiju je potreban i neko ko će da izvodi prekide umesto Evera Banege, koji ide da na Bliskom istoku odradi poslednji veliki ugovor u karijeri. Izbor je pao na Oskara Rodrigeza, Realovog igrača koji je prošle szone blistao na pozajmici u Leganesu.

Real bi ga pustio za oko 20.000.000 evra, možda i manje ako bi Sevilja ostavila Madriđanima i neke procente od naredne prodaje 22-godišnjeg fubalera. Ili možda čak i pravo da ga otkupi nazad. Retki su igrači sa takvim prekidom.

S druge strane, neki novac bi mogao da uđe u klub od prodaje 22-godišnjeg napadača Karlosa Fernandeza, koji je prošle sezone igrao na pozajmici u Granafi. On hoće u Benfiku, traže ga i pomenuti Leganes, pa i Selta koja je navodno spremna da izdvoji 13.000.000 evra.


tagovi

Letnji prelazni rok 2020Oskar RodrigezIvan Rakitić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara