Printscreen
Printscreen

Sevnula levica koje se ne bi postideo ni Điđi Riva, Vanja sa osam odbrana sačuvao pobedu na Sardiniji (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 26.01.24. | 22:58

Torino upisao prvu pobedu na gostovanju posle dva meseca

Početkom nedelje čitavu Italiju pogodila je vest o smrti Luiđija Rive, a gubitak najboljeg strelca u istoriji italijanske reprezentacije najteže su podneli na njegovoj Sardiniji. I zato je večerašnja utakmica na Sardenja areni između njegovog Kaljarija i Torina, prva u 22. kolu Serije A, bila prožeta tugom i ponosom. Navijači, ali i svi u klubu, oprostili su se od svoje legende kako dolikuje, ali oproštaj nisu uspeli da ukrase pobedom.

Iako je sredinom drugog poluvremena sevnula levica Nikolasa Viole kakve se ni sam Riva ne bi postideo, no to nije bilo dovoljno domaćinu da osvoji ni bod. Zahvaljujući boljoj igri u prvom poluvremenu, kao i brojnim odbranama Vanje Milinković Savića, Torino je uspeo da odnese ceo plen sa gostovanja po prvi put posle dva meseca - 2:1 (2:0).

Izabrane vesti

Ekipa Ivana Jurića je, ispostaviće se, veći deo posla rešila u drugoj polovini prvog dela. Duvan Zapata je u 23. minutu sa peterca natrčao na pas Raula Belanove, koji je prethodno uradio najveći deo posla prodorom po desnom boku, da bi u nadoknadi prvog dela vođstvo gostiju duplirao Samuele Riči majstorijom u akciji koju je sam započeo sa levog boka i završio je udarcem po ulasku u kazneni prostor (gol pogledajte OVDE).

Izabranici Klaudija Ranijerija tek u nastavku su zaličili na tim i zaigrali ofanzivije, a posebno inspirisan bio je vezista Nikolas Viola, koji je priliku dobio na poluvremenu. Upravo on je evrogolom na polovini nastavka prepolovio zaostatak domaćeg tima. Uneo je loptu sa desnog boka i sjajnim udarcem u dalji ugao savladao Milinkovića Savića koji je do tada bio nerešiva enigma za fudbalere Kaljarija. Do tada, ali i nakon primljenog gola, jer srpski čuvar mreže presudno je uticao na to da torinski klub sačuva pobedu zabeleživši osam odbrana na Sardenja areni.

Kaljari je u finišu izvršio ozbiljan pritisak na rivala, u nekoliko navrata uspeo da stvori veliku gužvu pred golom Torina, ali ne i da mu zatrese mrežu. Umesto toga još jednom se zatresla njegova, s tim da je pogodak Pjetra Pelegrija poništen zbog ofsajda u začetku akcije...




tagovi

TorinoKaljariSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara