Foto: AFP
Foto: AFP

Sezona tek što je počela, a Atlas se već oprostio od titule (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.08.22. | 06:19

Šampion Meksika posrće na startu Aperture

Koliko je prošle sezone bio veliko iznenađenje, toliko je Atlas početkom ove veliko razočarenje. Zapravo, najveće bez ikakve dileme. Dvostruki šampion iz prethodne godine (osvojio Aperturu i Klausuru) praktično je već predao krunu, a da se sezona nije pošteno ni zakuvala.

Uprkos tome što je sačuvao šampionski tim, Atlas nije ni nalik ekipi iz prethodne sezone. Nije doduše ni prošle godine bio bogzna koliko efikasan, ali je čvrstom odbranom uspeo da iznenadi sve u Meksiku. Ove godine pak niti je ubojit pred protivničkim golom, niti ume da odbrani svoj.

Izabrane vesti

Novi udarac Atlas je pretrpeo na gostovanju Santos Laguni u Toreonu – 0:1 (0:0). Poraz minimalnim rezultatom, ukupno četvrti neuspeh od starta šampionata znači da je Atlas šesnaestoplasirani tim, odnosno treći otpozadi sa svega četiri boda iz šest utakmica. Lider Tigres već sad ima 11 bodova više…

Večerašnji pobednik Santos Laguna ima ih ukupno sedam i svaki je osvojila kod kuće, pošto je prethodno pred svojim navijačima remizirala sa Guadalaharom i savladala Monterej. Večera je stadion Korona mogao da “padne“ vrlo lako, Atlas je u većem delu meča bio bolji rival, imao zrelije, konkretnije šanse, ali nijednu nije iskoristio.

I kako to obično biva, sledi kazna. Za šampiona je stigla svega četiri minuta pošto je na suprotnoj strani Hulijan Kinjones propustio stopostotnu priliku pred golom rivala. Huan Fransisko Bruneta se na ubačenu loptu sa boka ušunjao ispred čuvara i ćušnuo je ispod golmana Kamila Vargasa.

MEKSIKO 1, APERTURA – 6. KOLO

Subota

Huarez - Toluka 1:1 (0:0)

/Oliveira 88 - Menezes 90+3/

Nedelja

Kruz Azul – Nekaksa 1:0 (1:0)

/Morales 38/

Tigres – Keretaro 2:1 (1:1)

/Lopez 19, Kaisedo 66 – Nahuelpan 25pen/

Gvadalahara – Pačuka 0:0

Puebla – Atletiko San Luis 0:0

Tihuana – Mazatlan 2:0 (0:0)

/Vargas 55ag, Guzman 73/

Unam Pumas – Monterej u toku

Ponedeljak

Santos Laguna - Atlas 1:0 (0:0)

/Bruneta 60/

Leon - Klub Amerika 3:2 (1:1)

/Davila 31, Rodrigez 66, Mena 90+15pen - Martin 45+6, 80/



tagovi

AtlasMeksiko 1Santos Laguna

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara