Janis Sferopulos (©Starsport)
Janis Sferopulos (©Starsport)

Sferopulos jasan: Verujem u ovaj tim i ne razmišljam o pojačanjima, nisam još razgovarao sa Bjelicom

Vreme čitanja: 3min | sre. 01.11.23. | 13:45

Sada je prioritet da se pobedi Bajern

Vatreno krštenje imao je Janis Sferopulos na klupi Crvene zvezde, dva večita derbija maltene bez treninga. Oba je izgubio uz dosta problema u igri crveno-belih, ali svima je jasno da oni najmanje idu novom treneru na dušu. Pa ipak, iako je deo zvezdaške javnosti već počeo da traži potpuno rekonstrukciju tima, šef stručnog štaba tvrdi da Zvezda nije na tržištu igrača i da ne traži pojačanja, jer veruje u ovaj tim.

Nada se da će mu ovi igrači – posebno kada se vrate Nemanja Nedović i Adam Hanga, jer Branka Lazića izvesno neće biti u timu ni u šestom kolu Evrolige – doneti prvenac na Zvezdinoj klupi, već koliko sutra protiv Bajerna u Beogradu. Pa zato na pitanje o pojačanjima decidirano odgovara.

Izabrane vesti

Ne, hvala na tom pitanju. Verujem igračima, nastavićemo sa ovim timom. Nedović nije igrao otkako sam stigao. Lazić se povredio na prvoj mojoj utakmici, protiv FMP-a. Hanga je bio van tima za poslednji derbi. Nismo još u punom sastavu i prvo treba da se okupimo. Nikad se ne zna, ali trenutno uopšte ne razmišljam o promenama“, rekao je Sferopulos novinarima uoči okršaja sa Bajernom.

Prva „pojačanja“ mogao bi da dobije već koliko sutra, mada u ograničenoj meri.

“Povređeni igrači danas počinju sa treninzima, ali znate kako je to - Nedović je imao dugu pauzu. Hanga ne baš toliko dugačku. Probaće danas, videćemo koliko će moći. Sutra je opet šuterski trening, biće tu. Odlučiću tada o njima dvojici. Lazić je aut... Doktori su odgovorni za njega. Dobio je jak udarac u rebra, na terapijama je. Svi u doktorskom timu brinu o njemu i pokušavaju da ga što pre osposobe“.

Šta je sa Nemanjom Bjelicom, koji još nije odigrao povratnički debi za Zvezdu, a Sferopulos je najavio da će razgovarati sa njim?

Nismo još razgovarali, sada je prioritet da počnemo da pobeđujemo. Rrazgovaraću sigurno sa njim. U planu je“.

Dakle, pobeda protiv Bajerna je prioritet, a da bi se do nje stiglo Zvezda će morati neke stvari u igri značajno da popravi.

Očekujem prvo da igramo sa energijom i intenzitetom od prvog do poslednjeg trenutka. Želimo da se koncetrišemo na ovog protivnika. Nema veze sve ono što se do sada dešavalo, želimo da budemo konzistentni, jer i u prethodnoj utakmici imali smo jako dobrih trenutaka protiv teškog rivala. Moramo naravno bolje u odbrani. Ne želim da protivnicima poklanjamo toliko polaganja i lakih poena“.

Sferopulos ipak naglašava drugu stvar – konzistentnost koju je više puta ponovio.

Tek gradimo hemiju, svako mora da shvati svoju ulogu. I kažem: moramo da budemo konzistentniji. U prvoj utakmici smo počeli loše, onda vodili, na kraju izgubili. Drugu utakmicu smo počeli bolje, igrali lošu drugu četvrtinu, a onda se sa minus 20 vratili na minus šest. Za mene je prioritet da igramo 40 minuta“.

Jednako važno – da se porazi od Partizan Mozzart Beta odmah zaborave.

Veoma smo razočarani što nismo pobedili. S druge strane, ako nastavimo da mislimo o te dve utakmice, izgubićemo i sledeću. Mislimo samo o Bajernu. Taktički, morali smo bolju odbranu da igramo, to je mnogo važno.... A naš napad, sada radimo na tome, da igramo timski na oba kraja terena“.

Zbog svega toga Sferopulos ističe i da mu je izuzetno drago što je organizovani deo navijača javno poručio da će nastaviti da bodri crveno-beli tim.

Veoma sam srećan što imamo podršku, rekli su mi da su ultrasi na našoj strani. Znamo da nismo uspeli u ove dve prethodne utakmice, ali radimo zaista naporno. Igrači imaju novog trenera, nove ideje da se popravimo i da počnemo da dobijemo važne utakmice. Nije ovo najbolji trenutak za nas, ali veoma sam srećan što su navijači uz nas. Veliki klubovi tako moraju da žive. I nadam se prvoj evroligaškoj pobedi pod mojom komandom“.



tagovi

Janis SferopulosNemanja BjelicaNemanja NedovićAdam HangaKK Bajern MinhenKK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara