(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Sigma oslabljena u Opavi

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.07.20. | 09:22

Posle skoro mesec dana nastavlja se plej-aut u češkom prvenstvu. Tim iz Olomuca bez trojice bitnih igrača

Muke Čeha, nikako da završe šampionat. Krivac je – virus korona. Naime, plej-of šampionata Češke je završen. Titulu je odbranila Slavija iz Praga, ali do kraja sezone ostala su još dva kola u plej-autu. Utakmice najslabijih šest ekipa Fortuna lige trebalo je da se završe još 7. jula, ali su zbog trojice fudbalera Karvine koji su bili pozitivni na virus korona i koji su morali u karantin na 14 dana, preostala dva kola odložena su za 23. i 26. jul.

U četvrtak je na programu tri meča pretposlednjeg kola koja bi mogla mnogo toga da odluče. Tri tima, Karvina, Opava i Pribram se bore da izbegnu poslednje mesto koje vodi u niži rang. Sva tri tima igraju utakmice sa ekipama iz gornjeg dela tabele.

Izabrane vesti

Lakši posao imaju Opava i Pribram, ekipa koje imaju po 25 bodova. Oni dočekuju na svojim terenima Sigmu iz Olomuca i Teplice, dok Karvina sa dva boda više od direktnih rivala za opstanak igra u gostima protiv Zlina.

Sigma iz Olomuca je lider plej-auta. Gosti rastetećeno putuju u Opavu, dok domaćinu gori pod nogama. Tri boda su neophodna da bi se ostalo u igri za opstanak. Trener Sigme Radoslav Latal ne može da računa na trojicu bitnih igrača. Najbolji strelac tima Lukas Juliš je prešao u Spartu i u petak kreće sa pripremama sa novim timom. Vaclar Pilar je otišao u Jablonec, a na golu neće biti ni standardnog čuvara mreže Miloš Buhta.

"Mi smo u potpuno drugačijoj situaciji od Opave, ali želimo da dostojanstveno i odgovorno odigramo ovu utakmicu“, rekao je Latal.

Opava je ove sezone pobedila Sigmu na svom terenu sa 2:0, dok je u Olomucu izgubila sa 2:1.

Pribram na svom terenu takođe ima zicer protiv nezainteresovanih Teplica. U prvom delu sezone u Pibramu je bilo 1:1, dok su Teplice pred svojim navijačima bile ubedljive, slavile sa 4:0.

Karvina ima prednost u odnosu na konkurente, Opavu i Pribram, ima dva boda više, ali u pretposlednjem kolu gostuje Zlinu. Karvina ima dve meč lopte. I u slučaju poraza može da se vadi u nedelju kada dočekuje Pribram u duelu koji bi mogao da odluči o putniku u niži rang.

ČEŠKA, PLEJ-AUT – 34. (PRETPOSLEDNJE) KOLO

Četvrtak

18.00 (1,40) Opava (4,40) Sigma Olomuc (7,25)

18.00 (1,45) Pribram (4,20) Teplice (6,50)

18.00 (3,15) Zlin (3,25) Karvina (2,20)

***kvote su podložne promenema



tagovi

OpavaSigma OlomoucKarvinaZlinPribramTepliceČeškaČeška 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara