Patrik van Anholt i Fatih Terim (Reuters)
Patrik van Anholt i Fatih Terim (Reuters)

Šilja Pešić i drugari ispustili Galatu, neverovatan preporod jednog od najvećih promašaja Milana (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 07.11.21. | 16:17

Još jedna čudesna sezona na pomolu u Turskoj

Kad ne bi bilo Trabzona i kada na tabeli ne bi stajali redni brojevi, čovek bi pomislio da je neko u Turskoj okrenuo tabelu Super lige naglavačke. Miriše na još jednu ludu sezonu u turskom šampionatu. definitivno već godinama jedna od najzanimljivijih liga u Evropi...

Lider Trabzon je u strašnoj seriji ali iza njega sve pršti od iznenađenja. Jedno od njih je Karagumruk čiji najbolji strleac je naš napadač Aleksandar Pešić. Popularni Šilja i drugari su danas bili na pragu još jednog velikog iznenađenja ali im se izmigoljio Galatasaraj i odneo bod u Istanbul – 1:1.

Izabrane vesti

Ipak, kada se vide imena u timu Karagrumruka, to i nije tolika senzacija. Na golu Vivijano, u odbrani Benatija, Zukanović i Erkin, u vezi Bilja, Durmaz, Bertolači, a u ofanzivnim linijama Jan Karamo, Ahmed Musa, Fabio Borini, Emre Mor, Fabio Borini, Aleksandar Pešić...

Dobri rezultati nisu slučajnost, pa nije ni današnja partija protiv Galatasaraja. Već u 10. minutu je Pešić imao dobru šansu ali je Muslera spasao Galatu. Jedina šansa Galatasaraja u prvom poluvremenu je bila preko Rajana Babela u 26. minutu, a Pešić je u nekoliko navrata bio najopasniji igrač domaćih

Zasluženo vođstvo je došlo u 69. minutu. Borini je majstorski ostavio loptu zemljaku Bertolaćiju koji je ušao minut ranije i sa 18 metara je poslao neodbranjiv šut u mrežu Muslere.

Italijanski vezista je u domovini poznat kao jedan od najvećih promašaja Milana u poslednjih desetak godina. Došao je za 20.000.000 i kusur miliona evra iz Rome ali u Milanu ništa nije pokazao i dao je dva gola na 52 utakmice za četiri godine. Potom je bio bez kluba, pa neuspešno probao u Sampdoriji i mirisalo je na kraj karijere. Posle novih pola godine bez kluba, zimus ga je doveo Karagumruk i tamo je procvetao. Trenutno je prvi strelac lige sa sedam golova!

Posle Bertolaćijevog gola je usledio pritisak Galatasaraja, Babel je pogodio prečku da bi u 87. minutu egipatski napadač Mustafa Mohamed pokazao snalažljivost u gužvi pred golom gostiju i izjednačio.

Na kraju je Pešić imao šansu za pobedu u 90. minutu ali ga je Muslera opet zaustavio u dobroj šansi.

Još veće iznenađenje od Karagumruka je Hataj koji je dana poražen na gostovanju novom prvoligašu Adani predvođenoj Balotelijem, Stambulijem i još nekim zvučnim imenima. Sada Trabzon ima čak sedam bodova više.

TURSKA 1 – 12. KOLO

Petak

Gazijantep - Kasimpaša 2:0 (1:0)

/Figeredo 37, Kolker 86/

Rize - Alanja 2:0 (1:0)

/Aj 11, Đoković 70pen/

Subota

Sivas - Giresun 0:0

Antalija - Altaj 1:0 (0:0)

/Mukairu 49/

Malatija - Bašakšehir 1:3 (0:1)

/Kanacizkus 90+2 - Čigerči 39, Višća 59, Okaka 61/

Bešiktaš - Trabzon 1:2 (0:1)

/Larin 62 - Omur 45+4, Kornelijus 90+6/

Nedelja

Geztepe – Konja 0:2 (0:1)

/Čikaleši 25, 72/

Adana Demir - Hataj 1:0 (0:0)

/Akgun 65/

Karagumruk - Galatasaraj 1:1 (0:0)

/Bertolaći 69 - Mohamed 87/

17.00: (1,50) Fenerbahče (4,30) Kajzeri (6,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

HatajAndrea BertolaćiKaragumrukAleksandar PešićAdana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara