Simeone krade Konteovu veliku želju ako propadne napad na Kavanija

Vreme čitanja: 2min | pet. 06.12.19. | 10:00

Čolo hoće francuskog napadača

Olivije Žiru se već nedeljama pominje kao jedan od Interovih prioriteta na zimskoj fudbalskoj pijaci, a iskusni Francuz bi na kraju mogao da završi kod Dijega Simeonea.  

Atletiko panično traži nekog iskusnog napadača za januar s obzirom da ekipa ima velike probleme sa efikasnošću i realizacijom, a da bi Dijego Kosta mogao da ode u Flamengo. Tako je u prvi plan iskočilo ime Olivijea Žirua. Ali tek ako Simeoneu propadnu svi pokušaju da nagovori Edinsona Kavanija da se preseli u Madrid. Urugvajac ima visok ugovor do kraja sezone u Parizu i posle toga bi mogao u američku MLS ligu, pa tako rastu šanse za dolazak Žirua u špansku prestonicu.

Izabrane vesti

Simeone ne uspeva da pronađe idealnog napadača koji će mu garantovati 20-ak golova po szeoni. Dijego Kosta je van forme i dao je samo dva gola u Primeri, Morata je postigao pet golova, dok se na Ivana Šaponjića ne računa ozbiljno. Zato Simeone traži novu “devetku” i tako je Žiru iskočio u prvi plan.

Francuz je pao u treći plan kod Frenka Lamparda na Stamford Bridžu pošto prednost imaju Ejbraham i Batšuaji. Odigrao je samo 200 minuta ove sezone i ne krije da je nezadovoljan. Ugovor za Čelsi ga veže do kraja sezone i planira da ode već u januaru. Međutim, još je neizvesno da ći ga Čelsi pustiti na zimu ili će čekati istek ugovora. Ako Sud za arbtražu u sportu (CAS) usvoji Čelsijevu žalbu i dozvoli engelskom klubu da u januaru dovodi pojačanja, izvesno je da že Žiru dobiti zeleno svetlo za odlazak. Ako se to ne desi, Čelsi bi mogao da zadrži Žirua u slučaju predostrožnosti da se Ejbraham i Batšuaji povrede.

Njegovom dolasku se nadao i Anotnio Konte u Interu, ali čini se da se taj interes malo ohladio u poslednje vreme. Romelu Lukaku i Lautaro Martinez su “kliknuli” i postali strašan tandem. Igraju fenomenlano, trener ne sme mnogo da ih hladi, a uskoro će se oporaviti i Aleksis Sančez pa Žirua na Meaci ne bi čekala velika minutaža. A upravo su minutaža i status u reprezentaciji pred naredno EP razlozi zbog kojih Žiru želi iz Čelsija. U tm slučaju bi Atletiko bio mnogo bolji izbor i Francuz bi imao mnogo izglednije prilike da se vrati u nekadašnju formu.

Ako Čelsi pristane na odlazak Žirua u januaru, očekuje obeštećenje od oko 5.000.000 evra, ali sa Ateltikom bi dgovor mogao da bude postignut i lakše s obzirom na sjajne odnose dva kluba i transfere (Kurtoa, Dijego Kosta, Filipe Luis, Morata) u prethodnom periodu.

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara