Uroš Đurđević (©Skrinšot)
Uroš Đurđević (©Skrinšot)

Šinđi Okazaki i Ruben Kastro brane Kartaheninu tvrđavu od Uroša Đurđevića

Vreme čitanja: 2min | uto. 19.10.21. | 10:29

Sporting Hihon želi da i posle 11. kola Segunde ostane na čelu tabele

U Sportingu su mirni kada je Uroš Đurđević u golgeterskoj formi, na golove i bodove mogu da računaju. Bilo je potrebno Urošu Đurđeviću vreme da ubaci u višu brzinu i počne da rešeta, kao što je to činio protekle sezone u Segundi. Na prethodne dve utakmice bio je strelac, direktno njegovim golovima Sporting Hihon je uknjižio bodove, a u prošlom kolu je srpski napadač presudio Alkorkonu.

Izbio je Sporting Hihon na čelo tabele, osamostalio sena vrhu zahvaljujući pogotku Uroša Đurđevića u sudijskoj nadoknadi. Ostavio je tim Davida Galjeha iza sebe Almeriju i Ponferadinu, a na otvaranju 11. kola Segunde ukršta koplja sa Kartahenom.

Izabrane vesti

Izmakla je Urošu Đurđeviću titula najboljeg strelca Segunde minule godine. Ispred nosa uzeo mu je nagradu Raul de Tomas. Napadač Espanjola sinoć poveo Espanjol ka trijumfu u Primeri bio je najbolji strelac sa 23 gola, Uroš Đurđević postigao je jedan manje, a na koti 20 našao se Umar Sadik. Bivši igrači Partizana će i ove sezone “ratovati” za titulu najboljeg strelca.

Uroš Đurđević je sa četiri gola najefikasniji igrač Sporting Hihona, Umar Sadik se šest puta upisao u strelce, a šest golova postigao je i Ruben Kastro, napadač Kartahene. Jedini efikasniji od njih dvojice je Stoičkov sa sedam golova. Biće Ruben Kastro najveća pretnja po Sporting Hihon. Podseća na dane kada je u dresu Real Betisa bio noćna mora za golmane. Dobro se pokazao i u dresu Las Palmasa, a prethodne sezone je u Kartaheni postigao 19 golova na 41 utakmici.

Napadački tandem Kartahene mogli bi da čine Ruben Kastro i vremešni Šinđi Okazaki. Japanac je ovog leta stigao u španskog drugoligaša, uglavnom je počinjao sa klube, i do sada se upisao samoprotiv Ibice u ubedljivom trijumfu (5:1).

Sporting i Kartahena su u protekloj sezoni remizirali u Hihonu, dok su Uroš Đurđević i drugovi slavili u prvom međusobnom susretu golom Hosea Gragera.

Mečeve španske Primere možete da pratite u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da se registrujete, a registracija je besplatna.

ŠPANIJA 2 - 11. KOLO

Utorak

19.00: (2.80) Kartahena (3.00) Sporting Hihon (2.75)

19.00: (2.00) Ueska (3.30) Malaga (4.00)

21.00: (2.55) Tenerife (3.05) Eibar (2.95)

Sreda

19.00 Real Valjadolid - Ibica

19.00: Fuenlabrada - Amorebijeta

21.00: Alkorkon - Leganes

21.00: Lugo - Las Palmas

Četvrtak

18.45: Almerija Real - Sosijedad B

19.00: Saragosa - Ponferadina

21.00: Mirandes - Đirona

21.00: Real Ovijedo - Burgos

***kvote su podložne promenama




tagovi

SegundaŠpanijaUroš ĐurđevićSporting HihonKartahena

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara