Žan Pjer Nsame (©Reuters)
Žan Pjer Nsame (©Reuters)

Sion se spasao, Tun mora u baraž

Vreme čitanja: 2min | pon. 03.08.20. | 22:53

Nije baš sve bilo regularno u poslednjih 90 minuta švajcarskog šampionata...

Sve je imao Tun u svojim rukama, bod više i na papiru lakšeg rivala u poslednjih 90 minuta švajcarskog šampionata, ali na kraju je poklekao, nekako izbegao poraz posle 0:3 u Cirihu, međutim nije vredelo, pošto je Sion priredio veliko iznenađenje i slavio protiv Serveta u gostima - 2:1. Tun, dakle, mora u baraž za opstanak, a tamo ga čeka Vaduc. Sve ostalo bilo je poznato uoči poslednje kola: Jang Bojs u kvalifikacijama za Ligu šampiona, Sankt Galen, Bazel i Servet u kvalifikacijama za Ligu Evrope; u drugu ligu ide Ksamaks.

Ako ćemo o regularnosti poslednje runde ona sigurno nije bila na najvišem nivou. Jer drugo poluvreme meča Servet - Sion počelo je petnaestak minuta kasnije od svih drugih utakmica. Posle prvih 45 minuta na tom meču bilo je 1:1, Tun je imao čemu da se nada, međutim posle gola Roberta Uldrikisa za totalni preokret bilo je jasno da Sion preskače Tun i ostaje u ligi.

Izabrane vesti

Nije vredelo Tunu što će do kraja stići zaostatak od tri gola...

Od ostalih utakmica najzanimljivije bilo je u Bernu, gde je Jang Bojs dočekao Sankt Galen. Da Zeleni nisu kisnuli nekoliko puta prethodnih nedelja ovaj meč mogao je da odlučuje o tituli, ovako - samo prestiž. A novi šampion imao je mnogo veći motiv i na kraju slavio sa 3:1, potvrdivši da je najbolji tim Švajcarske.

Žan Pjer Nsame postigao je dva gola, stigao do kote 32 i tako oborio rekord po broju golova u jednoj sezoni u Švajcarskoj. Do sada je rekord držao Sejdu Dumbija...

ŠVAJCARSKA 1 - 36. (POSLEDNJE) KOLO:

Ponedeljak

Bazel - Lucern 0:0

Servet - Sion 1:2 (1:1)

Ksamaks - Lugano 0:1 (0:0)

Jang Bojs - Sankt Galen 3:1 (2:1)

Cirih - Tun 3:3 (2:0)



tagovi

Jang Bojs

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara