Foto: https://www.mancity.com/
Foto: https://www.mancity.com/

Siti blindirao lokalnog momka: Inijesta iz Stokporta na Etihadu do 2027!

Vreme čitanja: 3min | pet. 14.10.22. | 20:08

Uz gotovo tri i po puta veću platu

Teško je više i proceniti koliko je neki fudbaler iskren kada prilikom podizanja dresa novog kluba kao iz topa ispali da mu se ostvario san. Posebno kada potpiše ugovor sa nekim od klubova koji su procvat doživeli tek po dolasku bogatih vlasnika. Sa Filom Fodenom pak slučaj nije takav. Deo Mančester Sitija bio je i kada je od Midlsbroa gubio sa 1:8, njegov deo je i trenutno dok je u vrhu evropskog fudbala, a biće i u godinama što dolaze, jer Inijesta iz Stokporta, kako mu glasi nadimak, obnovio je ugovor sa šampionom Engleske.

Kao što je prethodnih nedelja i najavljeno, Foden je stavio paraf na novi, trogodišnji ugovor sa Sitijem koji ćega na Etihadu zadržati do leta 2027. Sleduje mu, potpuno zasluženo, i ozbiljna povišica. Kada je 2018. godine potpisivao prethodni ugovor, dobio je svega 30.000 funti nedeljno, s tim da je cifra u prethodnim sezonama rasla do trenutnih 60.000. Prema tvrdnjama engleskih medija, potpisivanjem novog ugovora plata mu se povećala za gotovo tri i po puta više, na okruglo 200.000 funti nedeljno.

Izabrane vesti

U klub je stigao sa osam godina, prošao sve omladinske kategorije i za prvi tim debitovao u novembru 2017. godine protiv Fajenorda u Ligi šampiona. Od tada je za klub odigrao još 181 meč, postigao 52 i namestio još 36 golova. Aktuelnu sezonu startovao je posebno dobro, štaviše, mogla bi da mu bude najbolja u karijeri, pošto je već šest puta tresao mreže rivala u Premijer ligi i saigračima asistirao za još tri pogotka.

"Teško je iskazati rečima koliko sam srećan što sam potpisao ovaj ugovor. Za mene je to ostvarenje sna. Navijač sam Mančester Sitija ceo život. Trenirao sam ovde toliko godina i čak sam skupljao lopte. Toliko volim ovaj klub… Uz ekipu koju imamo, osećam da mogu i dalje da učim i osvajam trofeje. To su dve najbitnije stvari za mene. Želim da se zahvalim svakoj osobi u klubu jer bez njih ne bih bio ovde gde sam danas", rekao je Foden po potpisivanju ugovora.

Istakao je 22-godišnji engleski reprezentativac i uticaj Pepa Gvardiole na njegov fudbalski razvoj.

"Neverovatan je. Mislim da od mene napravio deset puta boljeg igrača nego što sam bio. Unapredio je sve aspekte moje igre i zahvalan sam što ga imam ovde i što mogu da uživam u fudbalu sa njim."

Oduševljenje završenim poslom nije krio ni sportski direktor Sitija Ćiki Begiristajn.

"Svi smo ponosni na Fila Fodena i na ono što je do sada postigao, ali znamo da mnoge toga tek sledi. Njegov prirodni talenat i sposobnosti su očigledni, ali težak rad, profesionalizam i posvećenost je ono što ga čini posebnim. Voli fudbal više od bilo čega drugog i njegova želja za napretkom je neverovatna. Potpisivanjem ugovora on sada ima stabilnost i može u potpunosti da se fokusira na tome da postane jedan od najboljih igrača na svetu, što verujemo da može da postigne", rekao je Ćiki Begiristajn.


tagovi

Mančester SitiFil Foden

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara