Anhelinjo (©Galatasaray SK twitter)
Anhelinjo (©Galatasaray SK twitter)

Siti ga odbacio, Lajpcig otpisao i poslao u Istanbul za 1.500.000: Anhelinjo će držati Galatin levi bok

Vreme čitanja: 3min | čet. 13.07.23. | 21:51

Španac stigao na jednogodišnju pozajmicu

Prošlog leta su Istanbulom odjekivale bombe, Galatasaraj je bio zaslužan za detonacije. Sve se treslo oko Galata kule, a rezultat svega je – titula. Mauro Ikardi je stigao na pozajmicu, Huan Mata potpisao kao slobodan igrač, ludilo je nastalo kada je parafirao Dris Mertens, a angažovani su i Seržo Oliveira, Lukas Toreira, Haris Seferović

Totalna euforija vladala je u gradu na Bosforu među navijačima Galatasaraja. Potpuno opravdano ispostaviće se. Trofej je vraćen, post prekinut, ali neke navike – nisu. I dalje traju. Svako leto na Nef stadion mora bar jedno ime iz “liga petice” da se skrasi, ovoga je to – Anhelinjo!

Izabrane vesti

Galatasaraj je potvrdio, sve je utanačeno sa Lajpcigom i igračem. Anhelinjo će do kraja sezone biti deo turskog kluba, dogovorena je jednogodišnja pozajmica, a nemačkom će na ime nje pripasti 1.500.000 evra. Dobio je branilac krune igrača sposobnog da mu drži čitav levi bok, da šparta gore-dole i jednu od najboljih kifli Bundeslige.

Ako je verovati Turcima – što nije uvek pametno – cena otkupa postavljena je na 6.000.000 evra, što znači da Lajpcig potencijalno neće povratiti uloženo. Svojevremeno je za Španca izdvojio 18.000.000 i dobio mnogo toga na terenu. Ali, ne može ni sve kroz evropske novčanice da se meri… Kako god, Anhelinjova epizoda u klubu čiji pokrovitelj je Red Bul očigledno je završena, iako je otišao Domeniko Tedesko.

Utisak je, mogla je biti i bolja. Pre svega biti dugovečnija. Jer, po dolasku u Lajpcig španski ving bek je leteo po terenu i jeo prostor ispred sebe. Međutim, ima i druga strana medalje: nigde se preterano nije zadržao. Uvek se nešto ispreči…

Prodornost i baratanje sa loptom Anhelinja oduševili su skaute Mančester Sitija pre desetak godina, doveli su ga kao dečaka iz škole Deportiva i nisu znali šta će sa Njim. Naročito Pep Gvardiola. Iako je bilo za očekivati da će igrati kod sunarodnika, pravu šansu nikada nije dobio, pa je sreću potražio u Nemačkoj.

Lajpcig je neumornog ving beka otkupio od Građana, prezadovoljni su u klubu bili na prvu loptu, jer Anhelinjo je kod Julijana Nagelsmana procvetao. Vratio mu je samopouzdanje, koje je bilo srozano na minimum posle rada sa Pepom Gvardiolom. U Bundesligi je udahnuo novi život, napunio pluća i statističke kolone. Za Lajpcig je na ravno 100 mečeva dao 11 i namestio 29 golova.

No, sve se promenilo onoga trena kada je u svlačionicu ušao Domeniko Tedesko. Pao je u drugi plan, ni izbliza nije pružao partije kao po dolasku i – otpisan je. Razmatrali su Anhelinja kao pojačanje Barselona i Sevilja, primamljiva opcija bio je i Brajtonu, a završio je u Hofenhajmu. Ni tamo nije bio loš kada se uzme u obzir da je za sezonu namestio 12 golova i dao jedan. Ipka, tim iz Zinshajma nije otkupio njegov ugovor, a španski ving bek je po ekspresnom postupku pronašao novi klub.

Galatasaraj je bio najkonkretniji i za mali novac dobio pojačanje za Ligu šampiona. Ključnu ulogu odigrao je Erdem Timur, koji je došao po Anhelinja u Barselonu i tako ga “kupio” da se preseli na Bosfor. Postao je drugi igrač za koga je Galatasaraj ovoga leta izvodjio novac, prethodno je Sasuolu za preuzimanje parava na Kana Ajhana platio 2.800.000 evra.



tagovi

AnhelinjoRB LajpcigGalatasarajLetnji prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara