Ronaldo (© Reuters)
Ronaldo (© Reuters)

Siti je jedina logična destinacija za Ronalda: Juventus bi Žezusa u razmeni, Gvardiola neće da ga pusti

Vreme čitanja: 2min | sre. 25.08.21. | 10:11

Dosta će zavisiti od odgovora Totenhema na novu ponudu za Kejna

Rekao je Pavel Nedved da ostaje, mada mu niko ne veruje. Rođak Pari Sen Žermena je zapalio društvene mreže montažom fotografije u dresu Svetaca pored Lionela Mesija, međutim, izgleda da Juventus nije favorit da ga zadrži, niti francuski klub da ga dovede. Svi ugledniji evropski mediji ističu da u završnici prelaznog roka postoji samo jedan izbor za Portugalca. Mančester Siti.

Nimalo jednostavan posao. A moguć. Pitanje je samo da li ima vremena da se zadovolje sve strane. Do okončanja letnje pijace ostalo je samo šest dana, pa će klubovi morati da reguju ekspresno kako bi završili jedan od najzvučnijih transfera poslednjih godina.

Izabrane vesti

Dopada se Pepu Gvardioli ideja da sarađuje sa Ronaldom, bez obzira što je jednom od najboljih igrača sveta 36 godina. Samo ne bezuslovno. Prva prepreka na putu ka realizaciji ideje da se Krstijano vrati na Ostrvo tiče se Harija Kejna. Tek ako Totenhem ostane uporan da zadrži kapitena engleske reprezentacije Pep bi se okrenuo Ronaldu. Čak stižu informacije da će na Vajt Hart Lejn uskoro otići nova ponuda za Kejna. Ovakvo razmišljanje na Etihadu ima logike, jer je Kejn osam godina mlađi i mogao bi da predvodi napad Građana skoro celu deceniju. Osim toga, reč je o klasičnom špicu, što je pozicija na kojoj je Siti „tanak“ posle odlaska Serhija Aguera u Barselonu i Gavrdioline tvrdoglavosti da igra sa „lažnim devetkama“.

Kristijano Ronaldo prelazi u Mančester Siti – kvota 3,50

Kejnova prednost su godine, ali je mana cena. Čak 180.000.000 evra traži Danijel Levi za svog pulena – više nego što je, primera radi, Real Madrid ponudio PSŽ-u za Kilijana Mbapea – a procenjuje se da bi Mančester Siti prošao čak šest puta jefitnije ako bi se okrenuo Ronaldu. Prema informacijama iz Italije, Juve bi pustio Kristijana za 30.000.000 evra, samo da bi se rešio njegovih primanja (34.000.000 evra godišnje) i tako bi u završnoj godini saradnje uštedeo ogroman novac. Skoro 100.000.000 evra. Plata u iznosu od 34.000.000 evra, plus isti iznos na poreze i doprinose, pa još tih 30.000.000 na ime obeštećenja. Juventusova računica je jasna.

Nevolja je što Siti razmišlja drugačije. Englezi navode da bi uzeli Ronalda, ali da bi morali da puste Rahima Sterlinga. Klubova spremnih da preuzmu platu bivšeg krila Liverpula baš i nema. Transfer guru Đanluka di Marcio uverava da Juventus ima i Plan B koji podrazumeva razmenu igrača: Portugalac bi se u tom slučaju preselio u Mančester, a Gabrijel Žezus u Torino. Isti izvor navodi da katalonski stručnjak nije voljan da se odrekne Brazilca, iako ovaj nije redovan u njegovoj postavci igre. Još jedna opcija podrazumevala bi trampu u koju bi bila uključena dvojica igrača: štoper Emerik Laport i Bernando Silva, s tim da tu informaciju donosi L'Ekip.

Rešenje se traži, sat otkucava, vremena je sve manje...


tagovi

Kristijano RonaldoHari KejnGabrijel Žesus

Obaveštavaj me

Juventus
Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara