Nikolas Otamendi (©Reuters)
Nikolas Otamendi (©Reuters)

Siti krava muzara - pokriva 8.000.000 evra Otamendijeve plate za naredne dve godine

Vreme čitanja: 2min | uto. 29.09.20. | 16:57

Benfiki upala sekira u med

I 53.000.000 evra plus bonusi i Nikolas Otamendi i 2/3 njegove plate pokrivene u naredne dve godine! Benfiki je poslednjih dana baš upala sekira u med...

Dok se iz Mančestera čeka ona zvanična objava daleko zanimljivijeg transfera Rubena Dijaša za novi klupski rekord kada je u pitanju defanzivac, u Portugaliji svi pričaju o dogovoru koji je Benfika napravila sa Sitijem za prelazak Nikolasa Otamendija na Luž! Dakle, ne samo što je Benfika automatski pronašla zamensko rešenje za 23-godišnjeg Portugalca, već će argentinskog reprezentativca dobiti tako što će Siti finansirati najveći deo njegove plate.

Izabrane vesti

Prema informacijama iz Portugalije, Mančester Siti će plaćati četiri od šest miliona evra Otamendijeve plate u Benfiki tokom prve dve od ukupno tri godine ugovora! To znači da Benfiki ostaje da na godišnjem nivou plaća 2.000.000 evra, što nije ni 40.000 evra nedeljno i naravno svima je jasno da je portugalski vicešampion ovde prošao fantastično. Da obrazložimo onu prvu sumu novca s početka teksta... Mančester Siti je Rubena Dijaša platio 68.000.000 evra, s tim što će Benfika za Otamendija platiti 15.000.000 evra, što znači da će na Luž doći 53.000.000 evra čisto, plus Nikolas Otamendi koji je prethodno dogovorio trogodišnju saradnju sa Orlovima. I tako svi srećni!

Benfiki će pripasti i bonusi u visini od 3.700.000 evra. Otamendi će na Lužu dobijati šest miliona evra neto platu, a kada isteknu te dve godine Sitijevog finansiranja, njegova plata u poslednjoj sezoni biće znatno manja. Ali, nije otkriveno koliko.

Mančester Siti dobio je štopera kojeg je tražio celo leto, s tim što je Dijaš ispao četvrta opcija posle Kalidua Kulibalija, Hose Marije Himeneza i Žila Kundea. Ali, Pep Gvardiola je zadovoljan. Ratosiljao se i jednog nepotrebnog štopera kojeg je svakako želeo da proda tokom leta, a sada mu ostaje da pokuša da proda Džona Stonsa ili Erika Garsiju, pošto je konkurencija za štopere u ovom trenutku prevelika...



tagovi

Nikolas OtamendiLetnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara